Αθλητικά
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 15:28

EuroCup: ¶ρης, Πανελλήνιος με φόντο την Βιτόρια

Με στόχο τις νίκες που θα συνδυαστούν και από την επιθυμητή διαφορά, ¶ρης και Πανελλήνιος ρίχνονται απόψε στις «μάχες» των προημιτελικών του EuroCup, κόντρα σε Βαλένθια και Γκραν Κανάρια αντίστοιχα.

Με στόχο τις νίκες που θα συνδυαστούν και από την επιθυμητή διαφορά, ¶ρης και Πανελλήνιος ρίχνονται απόψε στις «μάχες» των προημιτελικών του EuroCup, κόντρα σε Βαλένθια και Γκραν Κανάρια αντίστοιχα.

Οι «κίτρινοι» υποδέχονται στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο την Βαλένθια (6.30μ.μ, ΕΤ1), φιλοδοξώντας με την δύναμη της έδρας τους να πάρουν τη νίκη με μία καλή διαφορά, ενόψει του δύσκολου επαναληπτικού στην Ισπανία. Ο τεχνικός του ¶ρη, Ντέιβιντ Μπλατ, που έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τραυματισμών των Κακιούζη, Μάιλς και Ρίτσαρντσον (σ.σ ενδέχεται να αγωνιστεί), αναγνωρίζει την σαφή δυσκολία της αναμέτρησης κόντρα στο συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια, το οποίο απαρτίζεται από παίκτες όπως οι Πέροβιτς, Πιετρούς, Κλαβέρ και Κελάτι.

Μπλατ: «Ξεχνάμε τους τραυματισμούς»

Ο τεχνικός των «κίτρινων», Ντέιβιντ Μπλατ, στην αρχική του τοποθέτηση αναφορικά με την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Βαλένθια, τόνισε: «Όταν πριν από πολλά χρόνια ξεκινούσα την καριέρα μου σαν προπονητής, είχα κάνει φιλίες με κάποιους ανθρώπους τους οποίους συναντώ σήμερα ως αντιπάλους. Η πρώτη φορά που συνάντησα τον προπονητή της Βαλένθια, το Νέβεν Σπάχια, ήταν σε ένα τουρνουά. Ήμασταν αντίπαλοι τότε, ως βοηθοί δύο προπονητών.

Συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο, πίνοντας καφέ και μιλώντας για το μπάσκετ και για το τί πιστεύει ο καθένας. Πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο, ο οποίος τότε μου είχε δώσει ένα δώρο με συστήματα και διαγράμματα, να τα κρατήσω για δικό μου αρχείο. Ήθελα να χρησιμοποιήσω το διάγραμμα αυτό, αλλά το άφησα στη συνέχεια και προχώρησα με τα δικά μου. Φυσικά, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Η Βαλένθια έχει πολύ καλή ομάδα και ο προπονητής της είναι πολύ καλός».

Αναφερόμενος στην δυναμικότητα της ισπανικής ομάδας, σημείωσε: «Η Βαλένθια είναι μία ομάδα με ξεκάθαρη κατεύθυνση. Ξέρουν τι να κάνουν και με ποιον παίκτη πρέπει να το κάνουν. Έχει πολύ καλούς παίκτες στη φροντ λάιν, όπως οι Πέροβιτς, Νίλσεν, Λίστσουκ και Πιετρούς, οι οποίοι κάνουν πολύ καλό παιχνίδι μέσα, αλλά κάποιοι μπορούν να παίξουν και έξω.

Επιπλέον, έχουν και καλό περιφερειακό παιχνίδι με τους Ντε Κολό, Μαρτίνεθ, Κελάτι, Σιμεόν και Κλαβέρ, κάτι που τους κάνει ολοκληρωμένη ομάδα. Μέχρι τώρα η Βαλένθια έχει το καλύτερο ρεκόρ στο EuroCup, αν εξαιρέσει κανείς την ήττα στο Λε Μαν, που για εκείνους, βέβαια, ήταν ασήμαντο παιχνίδι. Είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Θα παίξουμε δύο ημίχρονα, ουσιαστικά, και το καθένα είναι πολύ σημαντικό. Δε μετράει η νίκη μόνο, αλλά η διαφορά πόντων, που θα σε οδηγήσουν στο Final Four. Πρέπει να ξεχάσουμε τραυματισμούς, ο καθένας πρέπει να παλέψει και αύριο να παίξουν οι πιο έτοιμοι».

Κλείνοντας, ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει το αν θα μπορούσε η νίκη επί της Βαλένθια να συνδυαστεί με τα γενέθλια του συλλόγου (σ.σ 25 Μαρτίου): «Θα ήταν σίγουρα κάτι μοναδικό αν συνέβαινε αυτό. Ο ¶ρης είναι μεγάλο Σωματείο και έχει μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα με κόσμο που αξίζει τα πάντα. Αξίζει να προσπαθείς και να παλεύεις γι’ αυτούς».

Συνέχεια στην... υπέρβαση

Ο Πανελλήνιος αποτελεί τον έτερο ελληνικό εκπρόσωπο στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τους «Ολυμπιονίκες» να φιλοξενούν στο κλειστό του Περιστερίου την Γκραν Κανάρια (5.30μ.μ, Μακεδονία TV). Η ομάδα της Κυψέλης έχει κάνει ήδη την.. υπέρβαση στις φετινές ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και καλείται να αντιμετωπίσει εκ νέου την ισπανική ομάδα (σ.σ είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι στην πρώτη φάση), ώστε να δοθεί συνέχεια στο... όνειρο, με την συμμετοχή στο Final Four της Βιτόρια.

Αισιοδοξία στην Γκραν Κανάρια

Ο αρχηγός της Γκραν Κανάρια, Σιτάφα Σαβανέ, μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στους «Ολυμπιονίκες», τόνισε: «Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις. Προσωπικά, θα προτιμούσα να παίζαμε με μια ομάδα άγνωστη. Πιστεύω ότι μάθαμε από τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι και δεν θα τα επαναλάβουμε.

Για μένα, το πρώτο παιχνίδι είναι πιο κρίσιμο, κάτι που ξέρουμε οι παλιότεροι της ομάδας, όταν στην ίδια φάση πριν από δύο χρόνια είχαμε χάσει με 25 πόντους στην Τουρκία (σ.σ από τη Γαλατασαράι). Διαφορά που μας στοίχισε, αφού δεν μπορέσαμε να την ανατρέψουμε στο δεύτερο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι ο Πανελλήνιος θα τα δώσει όλα αύριο, έχοντας στο μυαλό πως τα πράγματα γι’ αυτόν θα είναι πάρα πολύ δύσκολα στη ρεβάνς στο γήπεδό μας».

Από την πλευρά του ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ, Τζέισι Κάρολ, σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να παίξουμε στο φάιναλ φορ. Ο Πανελλήνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα φύγουμε με το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πηγή: www.gazzetta.gr