Αθλητικά
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 19:54

Νιόπλιας: «Στόχος μας η επιτυχία»

Στους επικριτές του θέλησε να απαντήσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στους επικριτές του θέλησε να απαντήσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε, πως όλοι κρίνονται συνολικά από την επιτυχία και τους τίτλους που κερδίζουν και όχι από τις νίκες στα ντέρμπι, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του για τις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων.

Αναλυτικά δήλωσε:

Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα: «Έχουμε ένα καλό προβάδισμα για να πάμε στον τελικό. Καλύτερα να ήταν 3-0, παρά 3-1, αλλά και πάλι εμείς είμαστε το φαβορί και θέλουμε πολύ να πάμε στον τελικό».

Για τον ρυθμό της ομάδας μετά από δυο ήττες: «Αν σκεφτούμε από τι αποτελέσματα προερχόμαστε, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Αν ήταν 3-0 θα ήταν καλύτερα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα».

Για το αν έγιναν οι αλλαγές για να δωθούν ευκαιρίες σε κάποιους ποδοσφαιριστές: «Δεν δίνουμε ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό. Όποιος νιώθει καλά και είναι έτοιμος θα παίζει. Εδώ είμαστε Παναθηναϊκός. Ότι παίζουμε είναι σημαντικότατο και σε κάθε ματς χρησιμοποιώ αυτούς που πιστεύω πως θα βοηθήσουν».

Για τις πολλές φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του: «Πάντοτε δημιουργούμε φάσεις. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. ¶λλες φορές θα έρθουν τα γκολ, άλλες όχι. Μερικές φορές θα κάνεις μια φάση και θα σκοράρεις και μερικές θα δημιουργήσεις πολλές και δεν θα τα καταφέρεις. Το καλό είναι να έχουμε υγεία. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή μας».

Για την κούραση των ποδοσφαιριστών του:«Παίζουμε συνέχεια, θέλουμε καινούργιο αίμα να μπαίνει στην ομάδα. Τώρα είμαστε στο τέλος της περιόδου με πολλά παιχνίδια φορτωμένοι. Αλλά είπαμε. Μέσα στον μυαλό μας δεν υπάρχει κούραση. Μόνο ένας στόχος. Η επιτυχία».

Για το πόσο δύσκολη προετοιμασία για ένα ματς μετά από μια ήττα σε ντέρμπι: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει σοκ και ιδιαίτερα σε μια ήττα σε ντέρμπι. Εντάξει ήμασταν καλύτεροι και παίζαμε μπροστά στον κόσμο μας, αλλά δεν ήταν σοκ. Στεναχωριόμαστε. Στο παρελθόν με τον Μουνιόθ είχαμε πάρει τα ντέρμπι και τερματίσαμε πόσους βαθμούς πίσω. Το ζήτημα είναι να μπορέσεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να φτάσεις στο τέλος. Τότε είσαι πετυχημένος».

Για την κατηγορία, πως ο Ολυμπιακός δίνει το πρωτάθλημα και δεν το παίρνει ο Παναθηναϊκός: «Αυτά είναι περίεργα πράγματα. Και όταν θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή και το νταμπλ και πάλι θα αμφισβητειθούμε. Έτσι είναι η ζωή. Και μετά θα αρχίσουμε να μοιράζουμε ποσοστά. Σε ποιον ανήκει πόσο. Θα κάνουμε πλάκα. Το θέμα είναι να το κατακτήσουμε Πρώτα το κατακτάς και μετά μιλάς».

Νίκος Αναστόπουλος: «Δεν έχουμε στόχο το κύπελλο»

Από την πλευρά ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, Νίκος Αναστόπουλος, τόνισε πως η ομάδα του κοιτάει το πρωτάθλημα και πως στο κύπελλο ήθελαν μόνο να κυνηγήσουν, ότι μπορούσαν.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«Εμείς δεν έχουμε στόχο το Κύπελλο, όπως έχουμε δηλώσει. Πιο πολύ μέτρησα τη διάθεση των ποδοσφαιριστών μου. Είδα διάθεση και μαζί και κάποια παιδιά, που δεν είχαν παιχνίδια και θα τα χρειαστούμε στη συνέχεια. Μπροστά μας έχουμε τρεις τελικούς στο πρωτάθλημα και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με 11 μόνο παίκτες.

Εμείς από την κλήρωση είχαμε πει πως ο Παναθηναϊκό είναι το φαβορί, όμως θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Αν αποφεύγαμε κάποια μικρολαθάκια που κάναμε, ίσως είχαμε καλύτερη τύχη στο αποτέλεσμα. Βλέπουμε τότε (στον επαναληπτικό) με το 3-1 τι μπορούμε να κάνουμε».

*Τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 6.695 και οι εισπράξεις 57.953 ευρώ.