Αθλητικά
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 09:00

Σούπερ Λίγκα: Η 28η αγωνιστική

Τρεις «στροφές» πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, παίρνοντας της νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν εγκαταλείπουν, όμως, και θα επιδιώξουν νίκες κόντρα σε Ξάνθη και Λάρισα αντίστοιχα.

Τρεις «στροφές» πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, παίρνοντας της νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν εγκαταλείπουν, όμως, και θα επιδιώξουν νίκες κόντρα σε Ξάνθη και Λάρισα αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, μάχη γίνεται στην ουρά της βαθμολογίας για το ποιες θα είναι οι ομάδες, που θα ακολουθήσουν τον Πανθρακικό στη Β' Εθνική και ποιες θα μείνουν στα «σαλόνια».

Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις:

ΑΕΚ-Πανιώνιος

Χωρίς κανέναν από τους δυο αντιπάλους να καίγεται για τη νίκη, η λογική λέει πως ΑΕΚ και Πανιώνιος θα προσφέρουν θέαμα στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή ψυχολογική κατάσταση μετά από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ και ήδη σκέφτεται τα πλέι-οφ. Οι «κυανέρυθροι» πάλι μετράνε τις αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τις διακοπές τους

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ώρα έναρξης: 19:00 (novasports 3)

¶ρης-Λεβαδειακός

Η πρόκριση επί της Καβάλας στον τελικό του κυπέλλου έχει κάνει τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές του ¶ρη να πετάνε στον αέρα. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό οι «κίτρινοι» θα έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν και τη θέση τους στα πλέι-οφ, μόνο που ο Λεβαδειακός αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα δύσκολο εμπόδιο. Οι Βοιωτοί βρίσκονται στους 30 βαθμούς και παίζουν για τη σωτηρία τους, παρά το γεγονός πως πλέον από κάτω τους έχουν τέσσερις ομάδες.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ώρα έναρξης: 19:00 (ΣΚΑΪ)

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός

Ο Αστέρας Τρίπολης «κατέρρευσε» στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος και από εκεί, που διεκδικούσαν θέση στα πλέι-οφ, έμειναν να παλεύουν για την παραμονή τους. Ο Πανθρακικός έχει ήδη υποβιβαστεί και λογικά ως αντίπαλος δεν θα προσφέρει ιδιαίτερες αντιστάσεις. Όμως η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μέχρι στιγμής έχει δείξει πως παίζει πρώτα για το όνομά της. Οι διοικούντες της ομάδας της Τρίπολης, βλέποντας τα δύσκολα, έχουν μειώσει την γενική είσοδο στα 10 ευρώ και έτσι ελπίζουν να έχουν τη συμπαράσταση όσο το δυνατόν περισσότερων φίλων τους.

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Γήπεδο: Τρίπολης

Ώρα έναρξης: 19:00 (novasports 7)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Με νίκη ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου από το 2004. Οι «πράσινοι» θέλουν να ξεπεράσουν το στραπάτσο από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι τρεις βαθμοί θα αποτελέσουν το καλύτερο γιατρικό, αφού το πρωτάθλημα θα απέχει μόλις μια νίκη. Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και παρά την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών, το γήπεδο του Περιστερίου αναμένεται να έχει «πράσινο» χρώμα. Στους 35 βαθμούς ο Ατρόμητος παίζει χωρίς κανέναν άγχος.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ώρα έναρξης: 19:00 (novasports 1)

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ερχομός του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή άλλαξε όλο το «μομέντουμ» της ομάδας. Ο «γηραιός» φαίνεται πως σώθηκε από τον υποβιβασμό, όμως ο Πολωνός τεχνικός δεν δείχνει να έχει την ίδια γνώμη, που χαρακτήρισε το παιχνίδι ως το πιο σημαντικό της ομάδας του. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ πιο σημαντικό για τον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν και άπαντες στον σύλλογο ζουν για το παιχνίδι του Καυτανζογλείου, όπου ο Νίκος Αναστόπουλος θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ώρα έναρξης: 19:00 (novasports 4)

Λάρισα-ΠΑΟΚ

Οι ήττες από ¶ρη και ΑΕΚ «σκότωσαν» το όνειρο του «δικεφάλου» του Βορρά για έναν τίτλο και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στα πλέι-οφ, διαμέσου των οποίων θα έχει μια ευκαιρία να διεκδικήση μια θέση στα προκριματικά του Champions League της νέας σεζόν. Παρόλα αυτά, στο ΠΑΟΚ δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα την προσπάθεια και στη Λάρισα πηγαίνουν για τη νίκη. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στους 31 βαθμούς και η ζώνη του υποβιβασμού απέχει μόλις τρεις πόντους. Επομένως η νίκη σίγουρα είναι πρώτη προτεραιότητα και για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Ώρα έναρξης: 19:00 (novasports 2)

Καβάλα-Εργοτέλης

Η Καβάλα, στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή, θέλει ένα μικρό θαύμα για να προλάβει τον ¶ρη και να τον πετάξει εκτός πλέι-οφ. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα θα το κυνηγήσει με τον Εργοτέλη, αφού ο τεχνικός της ¶αντ Ντε Μος ξέρει πως ίσως παίζει τα τελευταία του «χαρτιά» για να παραμείνει στη δουλειά του. Ο Εργοτέλης από την άλλη, μπορεί να βρίσκεται στην 11η θέση, όμως με 30 βαθμούς, κάλλιστα μπορεί να κινδυνέψει και σίγουρα θέλει τους τρεις βαθμούς για να μη μπαίνει σε περιπέτειες.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Ώρα έναρξης: 19:00 (novasports 6)

Ολυμπιακός-Ξάνθη

Με ήττα (ή ακόμα και με ισοπαλία) η Ξάνθη ουσιαστικά χάνει κάθε ελπίδα για παραμονή στην κατηγορία. Όμως χάρη δεν μπορεί να περιμένει από τον Ολυμπιακό, που θα κυνηγήσει, έστω και με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις όποιες ελπίδες του απομένουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Ώρα έναρξης: 19:00 (NET)