Πολιτική
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί, που από το βράδυ σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 14 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αλλά η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά απο αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και παροδικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.