Αθλητικά
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 22:37

Ευρωλίγκα: Πρόκομ-Ολυμπιακός 81-78

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «σφραγίσει» από τώρα το εισιτήριο για το Final Four του Παρισιού, καθότι ηττήθηκε από την Πρόκομ με 81-78 στην Πολωνία με τη μεταξύ τους σειρά να πηγαίνει τώρα στους τέσσερις αγώνες.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «σφραγίσει» από τώρα το εισιτήριο για το Final Four του Παρισιού, καθότι ηττήθηκε από την Πρόκομ με 81-78 στην Πολωνία με τη μεταξύ τους σειρά να πηγαίνει τώρα στους τέσσερις αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι», κάνοντας πολύ κακό -για τα στάνταρ τους- παιχνίδι, επέτρεψαν στους παίκτες του Τόμας Πατσέσας να πάρουν μεγάλες διαφορές στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Όταν, δε, ξύπνησαν στο τέταρτο ήταν πλέον αργά, αφού η Πρόκομ πότε με τον Γουντς και πότε με τον Λόγκαν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι του Ολυμπιακού, ο οποίος ακόμα και όταν μείωσε στους δυο πόντους στο τελευταίο λεπτό (78-76), δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, καθώς ο Λόγκαν πέτυχε ένα απίθανο λέι-απ 12'' πριν το τέλος, «σκοτώνοντας» τους Πειραιώτες.

Χαρακτηριστικό, πάντως, της άσχημης εμφάνισης των «ερυθρολεύκων» είναι το γεγονός πως έμεινε μόλις στους 78 πόντους, κάτω ακόμα και από τον μέσο όρο του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ευρώπη (είναι γύρω στους 85).

Από το πρώτο δεκάλεπτο είχε φανεί πως θα μπορούσε να γίνει η ζημιά, όταν οι Πολωνοί προηγήθηκαν με 22-16 και στο τέλος του πρώτου μέρους αυτό επιβεβαιώθηκε, αφού οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με του παίκτες του Πατσέσας να είναι μπροστά στο σκορ με 12 πόντους (45-33).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα με τον Κλέιζα να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό και τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Σχορτσιανίτη εντελώς εκτός παιχνιδιού και μόνο ο Τσίλντρες και λίγο ο Βούισιτς πάλεψαν για να γυρίσουν τούμπα τη κατάσταση.

Έτσι, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πέταξαν στα «σκουπίδια» την πρώτη, από τις δυο, ευκαιρίες που είχαν να τελειώσουν τη σειρά στην Πολωνία και να μην χρειαστεί να επιστρέψουν στο ΣΕΦ για να πάρουν την πρόκριση για το Παρίσι. Επόμενος αγώνας μεταξύ τον δυο ομάδων τη Μεγάλη Πέμπτη, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι, αν θέλουν να μη μπουν σε περιπέτειες.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-33, 64-57, 81-78