Αθλητικά
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 12:26

Ευρωλίγκα: Να «σφραγίσει» στην Πολωνία το Final 4 θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται εκ νέου στην Πολωνία από την Πρόκομ (8.45μ.μ, Novasports 1), με τους «ερυθρόλευκους» να φιλοδοξούν να τελειώσουν άμεσα την σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας και να ετοιμαστούν για Παρίσι.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται εκ νέου στην Πολωνία από την Πρόκομ (8.45μ.μ, Novasports 1), με τους «ερυθρόλευκους» να φιλοδοξούν να τελειώσουν άμεσα την σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας και να ετοιμαστούν για Παρίσι.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν την «σκούπα» στην σειρά, την περασμένη Τρίτη, καθώς οι Πολωνοί επικράτησαν στην έδρα τους και πήραν παράταση... ζωής. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη φιλοδοξεί να γιορτάσει το Πάσχα, έχοντας «τσεκάρει» το εισιτήριο για το φετινό Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού σε περίπτωση ενδεχόμενης νέας ήττας στην Γκντίνια, θα κληθούν να «παλέψουν» για την πρόκριση στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς την προσεχή Τετάρτη στο ΣΕΦ.

Τεόντοσιτς: «Στην Αθήνα με την... πρόκριση»

Ο διεθνής Σέρβος γκαρντ των «ερυθρόλευκων», Μίλος Τεόντοσιτς, μιλώντας για το νέο ραντεβού με την Πρόκομ στην Πολωνία, τόνισε: ««Ελπίζω πως η αντίδρασή μας στο δεύτερο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα θα μας δείξει το δρόμο για να παίξουμε πιο δυνατά και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την πρώτη ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση και ο βασικότερος λόγος είναι πως τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους», ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουμε στην Αθήνα για να παίξουμε κι άλλο ματς με την Πρόκομ. Πέρυσι χάσαμε το πρώτο ματς από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και πήραμε το δεύτερο. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και τώρα και να επιστρέψουμε στην Αθήνα με την πρόκριση στα χέρια μας».

Αισιοδοξία για το... 2-2 στην Πρόκομ

Στον αντίποδα, οι Πολωνοί, που θα έχουν την μαζική συμπαράσταση του κόσμου τους στον αποψινό αγώνα, αισιοδοξούν οτι θα αγχώσουν ακόμα... περισσότερο τους Κυπελούχους Ελλάδος, με τον τεχνικό της Πρόκομ, Τόμας Πατσέσας, να τονίζει σχετικά: «Για να κάνουμε το 2-2 πρέπει να παίξουμε ακόμη πιο καλά. Δεν πρέπει να έχουμε κενά διαστήματα και να επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Αν έχουμε βοήθεια από όλους τους παίκτες και την αμυντική συμπεριφορά του πρώτου ημιχρόνου, μπορούμε να ισοφαρίσουμε τη σειρά. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, η πορεία μας δείχνει πως μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο και ελπίζω να επιστρέψουμε στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός γκαρντ της πολωνικής ομάδας, Ντάνιελ Γιούιν, σημείωσε: «Νιώθουμε καλά και είμαστε αισιόδοξοι. Θα πρέπει ωστόσο αύριο να είμαστε ακόμη καλύτεροι απ' ό,τι στον αγώνα που κερδίσαμε. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει …θυμωμένος και θα θελήσει να πάρει την πρόκριση στο τέταρτο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε. Κανείς δεν μας θεωρεί φαβορί, αλλά δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας».

Πηγή: www.gazzetta.gr