Αθλητικά
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2010 16:57

Ολυμπιακός: Πειθαρχία και Τσάμπιονς Λιγκ

Το πρωτάθλημα μπορεί να χάθηκε, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να χαθεί και η χρονιά ολόκληρη. Η κατάκτηση της 2ης θέσης είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες και ο Μπάντοβοτς καλείται να βάλει την ομάδα στον... σωστό δρόμο!

Το πρωτάθλημα μπορεί να χάθηκε, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να χαθεί και η χρονιά ολόκληρη. Η κατάκτηση της 2ης θέσης είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες και ο Μπάντοβοτς καλείται να βάλει την ομάδα στον... σωστό δρόμο!

Μπορεί η νίκη επί του Παναθηναϊκού να βοήθησε ψυχολογικά την ομάδα και να επούλωσε κάπως το πληγωμένο γόητρο, ωστόσο τα πρόσφατα κρούσματα απειθαρχίας θυμίζουν... ξέφραγο αμπέλι! Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση, και η διοίκηση έπρεπε να δώσει λύση, πριν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς. Η εντολή ήταν μία: «Πειθαρχία και 2η θέση». Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αισθάνθηκε πιο... ήρεμος ξέροντας πως οι Λούα Λούα, Ντάτολο μπήκαν στον «πάγο», αφού θεωρεί πως το γεγονός αυτό θα αποτελέσει καμπανάκι για όλους. Εξάλλου, όπως τονίζει και ο ίδιος στο περιβάλλον του «Όποιος σέβεται και πονάει τον Ολυμπιακό, αυτός θα είναι και στα πλάνα μου. Καλύτερα να έχω στη διάθεσή μου 18 παίκτες, αλλά να ξέρω πως όλοι τους θα τα δώσουν όλα μέσα στοπ γήπεδο».

Σιγουριά για τη 2η θέση

Η διακοπή ήταν το καλύτερο «φάρμακο» για την κατάσταση των τελευταίων ημερών και από την επόμενη εβδομάδα ο Μπάντοβιτς θα επιδιώξει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του ενόψει των πλέι οφ. Τα δυο επόμενα ματς στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και στο Καραϊσκάκη με τον ¶ρη θα είναι κριτήριο για πολλούς, ενώ δύσκολα δεν θα επιστρέψουν και οι δυο «τιμωρημένοι», (ενόψει πλέι οφ) αφού είναι δεδομένο πως πήραν το... μάθημα τους.

Βέβαια, ο Μπάντοβιτς δεν... σκάει και τόσο τονίζοντας πως το κλίμα έχει βελτιωθεί. Μπορεί η εικόνα του Ολυμπιακού να μην... πείθει, ωστόσο όλοι στον Πειραιά με πρώτο τον «Μπάντο» είναι σίγουροι για το... σώσιμο της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε στα πλέι οφ. Το ότι έφυγαν κάποιοι παίκτες, δεν σημαίνει κάτι. Η ομάδα δεν εξαρτάται από έναν ή δύο παίκτες, η ομάδα θα δέσει και μόλις το κάνει θα μπορεί να πετύχει πολλά. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως και στον α' γύρο παρά τις πολλές απουσίες στα μεγάλα ματς τα πήγαμε καλά» τονίζει στους συνεργάτες του ο Σέρβος τεχνικός.

www.gazzetta.gr