Αθλητικά
Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 10:36

Παναθηναϊκός: Ενδιαφέρον για Χάγκελαντ

Το βάρος στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού είναι αποφασισμένοι να ρίξουν στον Παναθηναϊκό και το νέο όνομα που μπήκε στη λίστα είναι αυτό του Νορβηγού, Μπρέντε Χάγκελαντ της Φούλαμ.

Το βάρος στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού είναι αποφασισμένοι να ρίξουν στον Παναθηναϊκό και το νέο όνομα που μπήκε στη λίστα είναι αυτό του Νορβηγού, Μπρέντε Χάγκελαντ της Φούλαμ.

Πρόκειται για τον 29χρονο θηριώδη διεθνή στόπερ, για τον οποίο έχει εισηγηθεί ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο Δανός σκάουτερ του Παναθηναϊκού έχει σε μεγάλη εκτίμηση του Χάγκελαντ και θεωρεί ότι μαζί με τον Περ Κρόλντρουπ μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άμυνα των «πρασίνων». Ωστόσο, η περίπτωση του Νορβηγού παίκτη της Φούλαμ συγκεντρώνει περισσότερες δυσκολίες αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Αυτό σημαίνει ότι η αγγλική ομάδα θα ζητήσει ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να τον αφήσει να φύγει. Είναι δεδομένο πάντως, ότι πρόκειται για έναν αμυντικό με αξιόλογο βιογραφικό, ο οποίος φέτος διακρίνεται με τη φανέλα της Φούλαμ στο Γιορόπα Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάγκελαντ μετρά 57 συμμετοχές με την εθνική Νορβηγίας.

Όπως και να έχει το θέμα της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού είναι άμεσης προτεραιότητας και εκτός από τους Χάγκελαντ και Κρόλντρουπ στην πράσινη λίστα παραμένουν και τα ονόματα των Πόγκατετζ, Γκαλάς, Μεξές, Καλάτζε και Κάτα Ντίαζ. Παρόλα αυτά μέχρι τα τέλη Απριλίου οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω των εξελίξεων στα διοικητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστούν οι προεργασίες.

«Θέλει τοπ επίπεδο ο Μεξές»

Στο μεταξύ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θέλει ο Φιλίπ Μεξές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ολιβιέ Ζουανό, στη «SportDay». «Δεν έχω καμία ενόχληση και δεν θέλω να σχολιάσω δημοσιεύματα που αφορούν τον Μεξές. Ο Φιλίπ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη Ρόμα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει το πρωτάθλημα με την ιταλική ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Ζουανό. Όσο για το αν ο Γάλλος αμυντικός μιλάει με τον Τζιμπρίλ Σισέ για τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Ναι, μπορεί να έχουν επαφές». Τέλος για το αν τον ενδιαφέρει η προοπτική του «τριφυλλιού», είπε: «Αυτό που θέλει στην παρούσα φάση ο Μεξές είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο».

Εγκώμια για Νίνη στη ΦΙΦΑ

Στη λίστα με τους υποψήφιους νεαρούς παίκτες για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής κατατάσσει η ΦΙΦΑ τον Σωτήρη Νίνη. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της φιλοξενούνται εγκωμιαστικά σχόλια για τον 20χρονο άσο του Παναθηναϊκού. «Νίνης: ένας Έλληνας ήρωας γεννιέται;», αναφέρεται στον τίτλο του δημοσιεύματος, για να προσθέσει: «Για κάποιον που είναι ακόμα στα 20 η λίστα με τα κατορθώματα του Σωτήρη Νίνη είναι το λιγότερο εντυπωσιακή».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στα κατορθώματα του νεαρού άσου του «τριφυλλιού», στον επαναληπτικό του «Ολίμπικο» απέναντι στη Ρόμα για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει κατά καιρούς για την απόκτησή του ομάδες όπως οι Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ¶ρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: www.gazzetta.gr