Με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας, το Ίδρυμα Ευγενίδου προβάλλει την ταινία «Κοράλλια και ύφαλοι» (Mac Gillivray Freeman Films), διοργανώνοντας παράλληλα τη θεματική έκθεση «Κοράλια και κοχύλια», σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας, το Ίδρυμα Ευγενίδου προβάλλει την ταινία «Κοράλλια και ύφαλοι» (Mac Gillivray Freeman Films), διοργανώνοντας παράλληλα τη θεματική έκθεση «Κοράλλια και κοχύλια», σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Ο εντυπωσιακός θόλος του Νέου Ψηφιακού Πλανητάριου θα πλημμυρίσει από τα φανταχτερά κοσμήματα της θάλασσας, τα κοράλλια, ενώ οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σπάνιες εικόνες όλων των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούνται στα νερά των υφάλων.
Οι Κοραλλιογενείς Ύφαλοι, αποτελούν τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στη θάλασσα, ένα ιδανικό καταφύγιο για αναρίθμητες μορφές ζωής. Στο μεγάλο Koραλλιογενή Ύφαλο που παρουσιάζεται στην ταινία, περισσότερα από τετρακόσια είδη κοραλλιών, χίλια πεντακόσια είδη ψαριών και τέσσερις χιλιάδες μαλάκια, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια κ.τ.λ. βρίσκονται σε μια ευαίσθητη βιολογική ισορροπία.
Οι θεατές θα ταξιδέψουν μαζί με γνωστούς επιστήμονες, σε υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν φιλμογραφήσει και θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τους λόγους που ακόμη και αυτά τα παρθένα μέρη του πλανήτη μας κινδυνεύουν ή έχουν ήδη αρχίσει να κινδυνεύουν με καταστροφή. Στην ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Μαρκάτης, Υρύ Λούπη, Γιάννης Στεφόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος και Ίριδα Μάρα (σκηνοθεσία μεταγλώττισης: Αργύρης Παυλίδης).
Σε άμεση συνάφεια με την ταινία λειτουργεί η ειδική θεματική έκθεση «Κοράλλια και κοχύλια» που φιλοξενείται στους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου. Απολιθωμένα κοράλλια που μαρτυρούν την παρουσία τους στο ελληνικό χώρο από τον παλαιοζωικό αιώνα, κοχύλια με μοναδικούς σχηματισμούς και άλλοι θησαυροί του υποθαλάσσιου πλούτου, ξεδιπλώνονται μπροστά στον επισκέπτη, για να μας υπενθυμίσουν τη σημασία της προστασίας του υδάτινου κόσμου.