Κόσμος
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 15:09

Εκκληση των ομήρων στον πρόεδρο Πούτιν

Οι όμηροι, τους οποίους κρατά σε θέατρο της Μόσχας ομάδα Τσετσένων, πρόκειται να απευθύνουν έκκληση στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να του ζητήσουν να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Τσετσενία, όπως απαιτούν οι απαγωγείς, δήλωσε ένας από τους ομήρους στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Οι όμηροι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να μιλήσουν απευθείας με τον ρώσο πρόεδρο μέσω τηλεόρασης, επισήμανε η όμηρος, η Μαρία Σκολνίκοβα.

Η νέα γυναίκα, που είναι γιατρός, εκτιμά πως είναι «απόλυτα αληθινή» η απειλή των Τσετσένων, ότι θα εκτελέσουν τους ομήρους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, οι οικογένειες των ομήρων που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στο κτίριο, ζήτησαν από τον Πούτιν να μην διατάξει επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του θεάτρου.

Οπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου, ο κ. Πούτιν ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Μεξικό.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB πρώην KGB) ανακοίνωσε πως οι Τσετσένοι «ζήτησαν έναν γιατρό και φάρμακα για ορισμένους από τους ομήρους που έχουν προβλήματα υγείας».

Ενας γερμανός γιατρός που βρισκόταν κοντά στο θέατρο αρνήθηκε να μπει μέσα.