Αθλητικά
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 14:23

EuroCup γυναικών: Έτοιμος για τον τίτλο ο Αθηναϊκός

Ο Αθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό της Εργάνης τη Ναντέζντα (8.30μ.μ, ΕΤ1), στον επαναληπτικό τελικό του EuroCup, με τις πρωταθλήτριες Ελλάδος να βρίσκονται μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου της διοργάνωσης.

Ο Αθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό της Εργάνης τη Ναντέζντα (8.30μ.μ, ΕΤ1), στον επαναληπτικό τελικό του EuroCup, με τις πρωταθλήτριες Ελλάδος να βρίσκονται μια «ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου της διοργάνωσης.

Ο Αθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί, στο κατάμεστο γήπεδό του, τη διαφορά των οκτώ πόντων, με την οποία είχε επικρατήσει στην πρώτη αναμέτρηση στην Ρωσία (65-57) και να αποτελέσει την πρώτη γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα, που θα γίνει κάτοχος ευρωπαϊκού τίτλου!

Ο τεχνικός της ομάδας του Βύρωνα, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, μίλησε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» για...

... την αποψινή εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ναντέζντα:

«Αποδείξαμε στο πρώτο ματς πως είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείς αυτή τη νίκη. Η ψυχολογία είναι διαφορετική. Σε έναν τελικό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η τακτική, αλλά η καρδιά και το μυαλό. Για την καρδιά θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, ελπίζω να έχουμε και μυαλό. Από μας εξαρτάται το αποτέλεσμα. Φέτος έχουμε υποστεί μόνο μία ήττα στην Τουρκία, ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχουμε χάσει. Όσο καλή ομάδα και αν έχεις, δεν είναι εύκολο αυτό»

... τα προβλήματα τραυματισμών:

«Περισσότερο κοιτάμε πώς θα είμαστε εμείς, γιατί από την ημέρα που επιστρέψαμε από τη Ρωσία έχουμε μόνο προβλήματα. Η Ράιλι ευτυχώς κατάφερε να προπονηθεί κανονικά, αλλά η Ουίγκινς είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Φανταστείτε να έπαιζε τελικό Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός και να μην αγωνιζόταν ο Κλέιζα ή ο Τσίλντρες».

... την επιθυμητή συμπαράσταση του κόσμου του Βύρωνα:

«Προσπαθεί ο δήμαρχος και πρόεδρος της ομάδας, κύριος Χαρδαλιάς, να κάνει κάποια πράγματα. Θα τοποθετηθεί οθόνη έξω από το γήπεδο και δεν θα επιτραπεί να μπουν υπεράριθμοι θεατές στο γήπεδο. Δυστυχώς σαν γυναικείο μπάσκετ πιαστήκαμε απροετοίμαστοι για μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Αποκλείστηκε από την αρχή η ιδέα να διεξαχθεί σε άλλο, μεγαλύτερο γήπεδο ο αγώνας. Αυτό θα είχε κάποιες θετικές, αλλά και κάποια αρνητικές επιδράσεις».

... τους αγωνιστικούς στόχους, αναφορικά με την επόμενη σεζόν:

«Στον αθλητισμό η επόμενη χρονιά ξεκινά πάντα από το μηδέν. Δεν υπάρχουν κεκτημένα στον αθλητισμό. Η φετινή ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται από πέρυσι, αλλά φέτος άλλαξε πάλι ο κορμός και πιστεύω του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα πάντα υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αλλά πάντα με γνώμονα να είσαι καλύτερος. Ένας στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη ελληνική βάση. Ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει νεαρές κοπέλες σε αρκετά ματς. Είναι υποχρέωση κάθε προπονητή πέρα από τα αποτελέσματα να αφήνει και κάτι για το μέλλον».

... τις διαφορές του προπονητικού έργου, ανάμεσα σε ανδρικούς και γυναικείους συλλόγους μπάσκετ:

«Οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντίληψη. Παρότι έχουν λιγότερες παραστάσεις και εικόνες από το μπάσκετ σε σχέση με τους άνδρες, αν τους εξηγήσεις ένα πράγμα καλά, δεν χρειάζεται να τους το ξαναπείς για να το καταλάβουν».

Πηγή: www.gazzetta.gr