Πολιτική
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 14:32

Φ. Πετσάλνικος: Να αποφευχθούν οι όποιες διαρροές

Tην ανάγκη να αποφευχθούν «οι όποιες διαρροές» αναφορικά με την οικονομία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος. Οχι σε φλυαρίες, λέει και ο Γ. Αρσένης.

«Χρειάζεται διαχρονικά να δουλεύουμε με επιμονή και να μιλάμε όσο το δυνατό λιγότερο. Και αυτό ισχύει για όλους μας και όχι μόνο για τα μέλη της κυβέρνησης». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 9,89 για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ με εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισήμανε πως δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε έξωθεν βοήθεια αλλά «σε δικές μας δυνάμεις για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουμε αναλάβει μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας».

Με αφορμή προφανώς το πρόσφατο δημοσιεύμα στον ξένο Τύπου που επικαλούμενο υψηλόβαθμη πηγή της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε πως η Ελλάδα προτίθετο να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία στήριξης με στόχο την παράκαμψη του ΔΝΤ, ο κ. Πετσάλνικος σημείωσε: «Θα πρέπει να αποφευχθούν οι όποιες διαρροές. Όσο περισσότερο θα συζητούμε για τέτοια θέματα, τόσο πιο δύσκολα θα βγει από αυτή την κακή δημοσιότητα η χώρα μας».

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως ανέφερε, «πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, υπεύθυνοι και να μη φλυαρούμε γύρω από αυτό το θέμα». Και ο κ. Αρσένης υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας με σύμπνοια «ώστε να πειστούν οι αγορές ότι μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τα οικονομικά μας και να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους».