Κόσμος
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 11:23

Μπακίγιεφ: Δεν παραιτούμαι, δεν εγκαταλείπω τη χώρα

Δεν πρόκειται να παραιτηθώ επανέλαβε ο ανατραπείς πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στις ταραχές στη χώρα.

Δεν πρόκειται να παραιτηθώ επανέλαβε ο ανατραπείς πρόεδρος του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στις ταραχές στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπακίγιεφ δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση, τονίζοντας πως κύριος στόχος του είναι να αποφευχθεί ο εμφύλιος στη χώρα.

«Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη γενέτειρά του Τζαλαλαμπάντ, στο νότιο Αφγανιστάν.

«Δεν σχεδιάζω να εγκαταλείψω τη χώρα και δεν πρόκειται να παραιτηθώ από πρόεδρος», ξεκαθαρίζει και τονίζει: «Κύριος στόχος μου είναι να αποτρέψω τις συγκρούσεις και τον εμφύλιο πόλεμο».

Τέλος ο Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ υποστηρίζει πως δεν έδωσε εντολή να ανοίξουν πυρ οι δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών.