Αθλητικά
Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 17:55

Αναβλήθηκε το Final4 του Champions League βόλεϊ στην Πολωνία

Σε αναβολή του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών που ήταν να διεξαχθεί στην Πολωνία και το Λοντζ προχώρησε η CEV, μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν την ζωή τους 132 άνθρωποι και ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι.

Σε αναβολή του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών που ήταν να διεξαχθεί στην Πολωνία και το Λοντζ προχώρησε η CEV, μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν την ζωή τους 132 άνθρωποι και ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι.

Τις τελευταίες δύο μέρες πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία το αεροπορικό δυστύχημα στο Σμόλενσκ της Ρωσίας. Σε αυτό έχασαν την ζωή τους 132 άνθρωποι και μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι. Το θλιβερό αυτό δυστύχημα ανάγκασε την CEV να αναβάλει το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία και το Λοντζ. Μετά το τραγικό αυτό συμβάν, αποφασίστηκε να αναβληθούν όλες οι διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα στην Πολωνία, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να πράττει το ίδιο, έστω και λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς του πρώτου ημιτελικού.

Μπερντέν: «Φόρος τιμής στα θύματα»

Για το θέμα της αναβολής του φάιναλ φορ υπήρξε συνέντευξη Τύπου με τον Φιλίπ Μπερντέν εκ μέρους της CEV να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σεβόμαστε τα θύματα αυτής της τραγωδίας και αποτείνουμε φόρο τιμής στα θύματα αυτής της τραγωδίας αλλά και στο πολωνικό έθνος. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ αποφάσισε να εμμείνει στη γραμμή που ορίζεται από τις πολωνικές αρχές και να ακυρώσει το φάιναλ φορ του CEV 2009/2010 Indesit Champions League που ήταν να διεξαχθεί εδώ στο Λοτζ. Από την άλλη πλευρά μπορώ να σας πληροφορήσω ότι οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες αποφάσισαν να καθίσουν μαζί και να υπάρξει συζήτηση, μαζί με CEV και τις αντίστοιχες Εθνικές Ομοσπονδίες, προκειμένου να βρεθεί μια εναλλακτική ημερομηνία για να ολοκληρωθεί το Τσάμπιονς Λιγκ τις επόμενες βδομάδες».

Πρεντπέλσκι: «Ευχαριστώ την CEV»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Μίροσλαβ Πρεντπέλσκι εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: «Πρέπει να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ και τους υπέυθυνους, διότι έδειξαν πλήρη κατανόηση τους για την τραγική κατάσταση της χώρας μας μετά το τραγικό δυστύχημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, καθώς και πολλά άλλα μέλη της πολιτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απεβίωσε σήμερα το πρωί, προκαλώντας μια τεράστια απώλεια για το έθνος μας».

Πηγή: www.gazzetta.gr