Αθλητικά
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 19:03

Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 84-53

Ο Ολυμπιακός προσέφερε θέαμα και με πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι επιβλήθηκε άνετα της ΑΕΚ με 84-53 στο πρώτο από τα πέντε ματς μέχρι το final four του Παρισιού.

Ο Ολυμπιακός προσέφερε θέαμα και με πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι επιβλήθηκε άνετα της ΑΕΚ με 84-53 στο πρώτο από τα πέντε ματς μέχρι το final four του Παρισιού.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε στο πρώτο από τα πέντε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που μεσολαβούν μέχρι το final four του Παρισιού, όλα όσα ήθελε να δει ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Είχε φρεσκάδα, πίεση στην μπάλα, καλή αμυντική συμπεριφορά και τους παίκτες να ζητούν σε κάθε φάση να προσφέρουν και θέαμα.

Στην άκρη του πάγκου με φόρμα προπόνησης κάθεται εδώ και αρκετό καιρό ο Πάτρικ Μπέβερλι στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Στον χθεσινό αγώνα τον συντρόφευσαν οι Λίνας Κλέιζα και Νίκολα Βούισιτς, οι οποίοι προτιμήθηκε να μείνουν εκτός για να πάρουν κάποιες ανάσες.

Σόου «Σόφο»

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, αφού ελλείψει αξιόμαχου αντιπάλου τροφοδοτούνταν συνεχώς. Οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές, αφού στα πρώτα επτά λεπτά πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ ισοπεδώνοντας κάθε παίκτη της ΑΕΚ που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι εκείνο το σημείο με 17-9 (7Ά) με την Ένωση να βρίσκει σποραδικές λύσεις επιθετικά από τους Μάκη Νικολαϊδη και Σταύρο Τουντζιαράκη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα του δίνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους Παπανικολάου και Σλούκα και ανταμείφθηκε για αυτή την επιλογή, αφού οι δυο μικροί προσέφεραν αρκετά. Ο Τσίλντρες πέτυχε εννιά συνεχόμενους πόντους για το 32-18 του 14Ά με τον Δορκοφίκη να ευστοχεί σε τρία τρίποντα για να κρατήσει τη διαφορά σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην επίθεση παρά την παραμονή του Τεόντοσιτς στον πάγκο στο δεύτερο δεκάλεπτο, πολλοί εξ αυτών προσπάθησαν να τον μιμηθούν σε… μαγικές πάσες προσφέροντας αρκετό θέαμα με τη διαφορά να ανεβαίνει (40-26, 19Ά).

«Τσίλι» και θέαμα

Ο ρυθμός στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου έπεσε αρκετά με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε τους πρώτους εντός παιδιάς πόντους του σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την διακοπή για την ανάπαυλα. Η ΑΕΚ δεν μείωσε πέρα από το 42-33 του 23Ά παρά την άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Μηνάς Γκέκος και δυσκόλεψε κατά καιρούς τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι στο πρόσωπο του Τσίλντρες, τον άνθρωπο που πήρε πάνω του την επίθεση και με εννιά συνεχόμενους πόντους και πάλι, η διαφορά έφθασε στο +23 (60-37, 28Ά).

Η καλή άμυνα των Πειραιωτών διατηρήθηκε μέχρι τέλους και για αυτό η διαφορά της νίκης ανέβαινε συνεχώς μέχρι να φθάσει το +33 (84-51) ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 40-28, 62-41, 84-53

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6(1), Πεν, Τσίλντρες 20 (4/6 διπ., 3/3 τριπ.), Παπανοικολάου 5(1), Βασιλόπουλος 6 (2/3 τριπ.), Μπουρούσης 12, Χαλπερίν, Σλούκας 4(1), Μαυροκεφαλίδης 4, Τεόντοσιτς 5, Γλυνιαδάκης 3, Σχορτσιανίτης 17.

ΑΕΚ (Γκέκος): Μαρίνος, Γκριν 3, Νικολαϊδης 16(3), Μαζέικα, Μακ, Παπαντωνίου, Τζώλος, Δορκοφίκης 17(3), Μελς 5, Καλλινικίδης, Τουντζιαράκης 9, Γκιζόγιαννης 3(1).

Πηγή: www.gazzetta.gr