Αθλητικά
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 21:13

Σούπερ Λίγκα: Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

Δεν περίμεναν κάποιο... θαύμα στο ΟΑΚΑ. Όμως όφειλαν να κερδίσουν στην Κομοτηνή και το έκαναν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού «καθάρισαν» τον Πανθρακικό (2-0) από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Τοροσίδη και του Μήτρογλου.

Δεν περίμεναν κάποιο... θαύμα στο ΟΑΚΑ. Όμως όφειλαν να κερδίσουν στην Κομοτηνή και το έκαναν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού «καθάρισαν» τον Πανθρακικό (2-0) από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Τοροσίδη και του Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός αν και αποδεκατισμένος έκανε το χρέος του στην Κομοτηνή. Μπορεί να μην έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, όμως κατάφερε να φύγει με το... τρίποντο με σκορ 2-0.

Έτσι ο στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έλαμψε με την απόδοσή του, όμως ήταν καλύτερος του Πανθρακικού αλλά και όσο σοβαρός χρειάστηκε για να πάρει την νίκη στην Κομοτηνή. Ο Γ. Παπαδόπουλος ήταν ένα ακόμη... κέρδος για τον Μπάντοβιτς, παρουσιάζοντας μία ιδιαίτερα καλή εικόνα σήμερα.

Το πρώτο μέρος

Κυρίως αναγνωστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται με αρκετά νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα. Ο λόγος για τους Κ. Παπαδόπουλο, Γκαλίτσιο, Ντομί αλλά και Όσκαρ ενώ σημείο αναφοράς είναι και η επιστροφή του Λούα που τελικώς ξεκίνησε βασικός, αν και είχε αρχικά δηλωθεί να παίξει στα χαφ ο νεαρός Νικλητσιώτης (που όμως ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα). Στα πρώτα λεπτά του ματς οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν για το καλύτερο.

Γκολ με το... καλημέρα από Τοροσίδη

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Για την ακρίβεια αυτό έγινε στο 11ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Γ. Παπαδόπουλο, ο Ντάρμπισαϊρ πήδηξε ψηλά, όμως ο Ρόκα έδιωξε με γροθιές την μπάλα. Αυτή όμως δεν πήγε μακριά αλλά στον Τοροσίδη που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως.

Τραυματίστηκε ξανά ο Ντάρμπισαϊρ

Στο 20ό λεπτό το πόδι του Ντάρμπισαϊρ όπως φάνηκε γύρισε το πόδι του σε μία φάση. Ο ¶γγλος έπεσε κάτω σφαδάζοντας και αποχώρησε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο. Έτσι κλήθηκε εσπευσμένα να τον αντικαταστήσει ο Ντιόγο στο 23ο λεπτό. Η κακοδαιμονία του νεαρού στράικερ συνεχίστηκε για άλλη μία φορά και μένει τώρα να φανεί πόσο σοβαρός ή όχι είναι ο τραυματισμός του. Το πόδι του πρήστηκε και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση στην ποδοκνημική.

Στο 26ο λεπτό ο Ντιόγο μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και όντας τετ-α-τετ με τον Ρόκα δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στην συνέχεια ξαναπήρε την μπάλα και έκανε νέο σούτ, που όμως έδιωξαν οι Μετεντζίδης και Ιασωνίδης. Ήταν εμφανές πάντως πως ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες του πατούσε πολύ πιο καλά στο γήπεδο από τον Πανθρακικό.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού στο 29ο λεπτό. Αφού έκλεψε την μπάλα από τον Μπελέκ έκανε την μπαλιά προς τον Τοροσίδη, που μπήκε μες στην μικρή περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Μήτρογλου που ανενόχλητος έκανε με πλασέ το 0-2. Στο 43ο λεπτό ο Γκαλίτσιος έκανε μία καλή σέντρα με τον Όσκαρ να κάνει την κεφαλιά την οποία μπλόκαρε ο Ρόκα.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Από τα πόδια του βγήκαν τα δύο γκολ της ομάδας. Ένας Γ. Παπαδόπουλος που βοήθησε σημαντικά δημιουργικά αλλά και επιθετικά.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Ο Πανθρακικός μπήκε στο Β' μέρος με στόχο να κυνηγήσει ένα γκολ στον αγώνα. Στο 47ο ο Ντομί έκανε λάθος, στέλνοντας την μπάλα προς τα πίσω -μετά από φάουλ του Ρομπέρ- όμως ο Νικοπολίδης έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 54ο λεπτό ο Γ. Παπαδόπουλος έκανε το σούτ, που πέρασε άουτ.

Ο Πανθρακικός προσπαθούσε να πιέσει τον Ολυμπιακό και να βγάλει κάποιες καλές φάσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 60ό λεπτό ο Τοροσίδης έκανε ένα ωραίο και τεχνικό σούτ, που όμως βρήκε στο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν κάποιες φάσεις με την πιο κλασική αυτή του 64' όταν ο Καζάκης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ καλή θέση. Στο 73' ο Ντιόγο -που σήμερα έδειξε μία θετική διάθεση- έκανε ένα πολύ καλό σούτ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 82ο λεπτό ο Μπαχαρίδης που αποχωρεί φέτος από την ενεργό δράση μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα για να γνωρίσει την αποθέωση από τον φίλαθλο κόσμο του Πανθρακικού.

Στο 85ο λεπτό ο νεαρός Βαλεριάνος πήρε την θέση του Ντομί, κάνοντας ντεμπούτο στην Σούπερ Λίγκα. Ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός μπακ φόρεσε την φανέλα της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού και η χαρά του ήταν μεγάλη. Γενικά πάντως ο Ολυμπιακός στο Β' μέρος παρότι πιέστηκε αρκετά άντεξε και κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του σκορ.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός: Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης (82' Μπαχαρίδης), Ιασωνίδης, Λόπεζ, Πυθαρούλης (74' Κανωτίδης), Παπουλής, Μπερτράντ, Καζάκης, Μπελέκ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ντομί (85' Βαλεριάνος), Ζεβλάκοφ, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Λούα (72' Λεονάρντο), Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ (23 λ.τ. Ντιόγο).

Πηγή: www.gazzetta.gr