Κόσμος
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2002 08:02

Το FBI προειδοποιεί για νέα επίθεση της Αλ-Κάϊντα

H αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία προειδοποίησε ότι οι αρχές πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας διότι υπάρχουν υποψίες ότι η Αλ-Κάϊντα προετοιμάζει άλλη μία επίθεση στις ΗΠΑ, πιθανώς εναντίον στόχων στο δίκτυο των σιδηροδρόμων.

Η προειδοποίηση του FBI αφορά το σύνολο των ΗΠΑ και εκδόθηκε την Τετάρτη μετά από πληροφορίες που έδωσαν μέλη της Αλ-Κάϊντα που έχουν συλληφθεί. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Αλ-Κάϊντα εξετάζει τρόπους για να χτυπήσει επιβατηγές αμαξοστοιχίες στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως εκτελεστές άτομα που στην εμφάνιση θα θυμίζουν πολίτες δυτικών χωρών.

«Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας των ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Αλ-Κάϊντα σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον στόχων που θεωρείται ότι εκπροσωπούν τα αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει το FBI στην ανακοίνωσή του.

«Πρόσθετες πληροφορίες αφήνουν να εννοηθεί ότι τα εκτελεστικά όργανα μπορεί να καταφύγουν σε διάφορες στρατηγικές επίθεσης, όπως η καταστροφή σιδηροδρομικών γεφυρών και τμημάτων των σιδηροδρομικών γραμμών για να προκαλέσουν εκτροχιασμούς αμαξοστοιχιών ή να πλήξουν εμπορευματικές αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά», προειδοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ.