Αθλητικά
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 17:00

Χτίζει έδρα το τμήμα υγρού στίβου του Ολυμπιακού

Το δικό του «σπίτι» αναζητούσε εδώ και καιρό το τμήμα υγρού στίβου του Ολυμπιακού και το βρήκε, κοντά στις έδρες των υπολοίπων ομάδων του συλλόγου, στο Μικρολίμανο.

Το δικό του «σπίτι» αναζητούσε εδώ και καιρό το τμήμα υγρού στίβου του Ολυμπιακού και το βρήκε, κοντά στις έδρες των υπολοίπων ομάδων του συλλόγου, στο Μικρολίμανο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/4) στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννη Συγγελίδη, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί για 50 χρόνια η έκταση που βρίσκεται το Δελφινάριο, προκειμένου να χτιστεί εκεί το σύγχρονο κολυμβητήριο των ερυθρολεύκων.

«Ιστορική μέρα»

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και φίλο, τον Γιάννη Συγγελίδη, για το πώς και πού θα προχωρήσουμε. Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τη χρήση για μια περίοδο πενήντα ετών του χώρου στο Δελφινάριο για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.

Ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στις σύγχρονες απαιτήσεις των αθλητών, αλλά κυρίως στην ιστορία και την προσφορά του Ολυμπιακού στον Αθλητισμό και στον υγρό στίβο. Βάζουμε, με την πρωτοβουλία μας αυτή, τέλος σε μια αδικία χρόνων. Αποτελούσε ντροπή ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, δυο ομάδες ιστορικές, να μην έχουν κολυμβητήριο. Σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Σύντομα θα σας ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες μας για τον Εθνικό», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Φασούλα.

«Προχωράμε γρήγορα»

Από την πλευρά του ο κ. Συγγελίδης είπε: «Είναι ιστορική η απόφαση του Δημάρχου της πόλης μας, Παναγιώτη Φασούλα, και του Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση του Δελφινάριου στον Ολυμπιακό για πενήντα χρόνια, προκειμένου να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Τον ευχαριστούμε με τη σειρά μας για τη συγκεκριμένη απόφαση και για την γενικότερη συνεργασία μας. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τις τυπικές διαδικασίες και ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει τον Δήμο και τον Ολυμπιακό σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Δεσμεύομαι και εγώ, όπως και ο Δήμαρχος, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: www.gazzetta.gr