Πολιτική
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 13:38

Αλ. Τσίπρας: Η ελλειψη ρευστότητας δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα υφεσιακά

Την εκτίμηση ότι αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, «θα βουλιάξουμε χωρίς να το καταλάβουμε» έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Την εκτίμηση ότι αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και την ύφεση που μας χτυπάει την πόρτα, «θα βουλιάξουμε χωρίς να το καταλάβουμε» έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στο κόκκινο», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «η αγορά έχει στεγνώσει και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας μέσα από μέτρα υφεσιακά».

«Δεν μπορεί οι τράπεζες να επανα-ενεργοποιούν το πακέτο των 28 δισ. θέλοντας να πάρουν 16,8 δισεκατομμύρια σε εγγυήσεις και να μη δεσμεύονται ώστε να υπάρξει τόνωση της δανειοδότησης, τόνωση της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να συνδράμει ώστε να βρουν ανταπόκριση τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου τόσο σε σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική, όσο όμως και σε σχέση με την ανάγκη το ΤΕΜΠΕ να μπορέσει να παραταθεί, ώστε να ενταχθούν επιχειρήσεις που πράγματι το έχουν ανάγκη.