Ενιαία παρουσία στο μέτωπο της οικονομίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η απαραίτητη, όπως ανέφερε, ηρεμία ζήτησε από τους υπουργούς ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ενιαία παρουσία στο μέτωπο της οικονομίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η απαραίτητη, όπως ανέφερε, ηρεμία ζήτησε από τους υπουργούς ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε το μηχανισμό στήριξης που συμφωνήθηκε δίχτυ ασφαλείας, η χρήση του οποίου είναι θέμα προς αξιολόγηση, επισημαίνοντας πως «θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη ηρεμία να κάνουμε την δουλειά μας».
Συνεχίζοντας διευκρίνισε πως τώρα «μπορουμε να στρέψουμε με μεγαλύτερη ηρεμία την προσοχή μας στις εσωτερικές προκλήσεις, να προωθήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές» επισημαίνονται «με αυτό το δίχτυ ασφαλείας, δεν σημαίνει ότι τέλειωσε η δουλειά μας».
Αφού τόνισε πως πρέπει να γίνουμε τομές και στο μέτωπο της οικονομίας και υπογράμμισε πως «πρέπει να διαμορφώσουμε ένα κλίμα μεγαλύτερης ηρεμίας» συνέστησε προσοχή στις δηλώσεις: «Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η ανακύκλωση φημολογιών ήταν ακόμη ένα εργαλείο στα χέρια κάποιων κερδοσκόπων των αγορών, διαφόρων συμφερόντων τα οποία ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση της Ελλάδας. Γι' αυτό, η ενιαία παρουσία μας στο μέτωπο της οικονομίας, είναι σημαντική ώστε να διαμορφωθεί η απαραίτητη ηρεμία.
Χρειάζεται όλοι μας, πριν από μια δημόσια παρουσία να είμαστε καλά ενημερωμένοι και σε συνεργασία με τον Εκπρόσωπο Τύπου, τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, το Γραφείο Τύπου, τους αρμόδιους Υπουργούς. Θα παρακαλούσα γενικώς, να μη γίνουμε εμείς οι αναλυτές, οι σχολιαστές των γεγονότων, ας τα αφήσουμε αυτά στους δημοσιογράφους. Καλό είναι να επαναλαμβάνουμε τις βασικές μας θέσεις, ώστε να μπορεί να υπάρχει μια ενιαία παρουσία και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα Διεθνή ΜΜΕ».
Ο πρωθυπουργός τόνισε και πάλι πως από δω και πέρα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και στις κοινωνικές πολιτικές, που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια, την παιδεία και την υγεία.
Αναφερόμενος στις «μεγάλες αλλαγές» που πρέπει να γίνουν, έκανε λόγο για τομές ριζοσπαστικές στη λειτουργία του κράτους, τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, τη μηχανοργάνωση, την ψηφιοποίηση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που χρειάζεται παντού, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία, συγγράμματα, διδακτικό υλικό, μητρώα δημοσίων υπαλλήλων, ενιαία διαδικασία πληρωμής δημοσίων υπαλλήλων, ενιαία διαδικασία πληρωμών απ’ το δημόσιο, κάρτα πολίτη, ηλεκτρονικές προμήθειες, έλεγχος στα καύσιμα, συνταγογραφήσεις.
Σημείωσε μάλιστα πως για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις σε επόμενο υπουργικό συμβούλιο, θα τεθούν χρονοδιάγραμμα για κάθε τομέα.