Επιστροφή σε έναν τρόπο ζωής με μικρότερο κόστος τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον, προβλέπει για το 2020 η ιστοσελίδα του Forbes.
Επιστροφή σε έναν τρόπο ζωής με μικρότερο κόστος τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον, προβλέπει για το 2020 η ιστοσελίδα του Forbes.
H μετακίνηση στη δουλειά θα είναι γρήγορη και φθηνή, οι υπολογιστές θα είναι παντού αλλά «αόρατοι» και «έξυπνα» ψυγεία θα μας βοηθούν να τρώμε πιο υγιεινά.
Ωστόσο το μέλλον που προβλέπει το Forbes.com μπορεί επίσης να φέρει μεγαλύτερη ανεργία, καθώς θέσεις εργασίας θα χάνονται προς όφελος χωρών με χαμηλότερο εργατικό κόστος και λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.
Επίσης, προβλέπεται ότι το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις. Αντί να οδηγούν υπερμεγέθη αυτοκίνητα, οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα για μικρές αποστάσεις και ντιζελοκίνητα για μεγαλύτερα ταξίδια.
«Θα περπατάμε πιο συχνά για να φτάσουμε στη δουλειά μας και θα χρησιμοποιούμε τα ποδήλατά μας και θα περπατάμε στο σχολείο, κάποιες φορές στην ανηφόρα, στο χιόνι, όπως έκαναν οι γονείς μας», λέει στο Reuters η Νικόλ Πέρλροθ, μία από τις αρχισυντάκτριες στο Forbes.
«Πολλά από αυτά αποτελούν μία επαναφορά στο πώς ζούσαμε πριν από 50 χρόνια», προσθέτει.
Οι δημοσιογράφοι του Forbes, που είχαν κάνει μία παρόμοια έρευνα πριν από 10 χρόνια, επικοινώνησαν με επαγγελματίες μελλοντολόγους προκειμένου να ακούσουν τη γνώμη τους για το πώς φαντάζονται το μέλλον.
Σε αυτό που φαίνεται ότι συμφωνούν είναι ότι βλέπουν μία επιστροφή σε έναν τρόπο ζωής που δίνει μεγαλύτερη σημασία στο κόστος. Η τεχνολογία και οι υπολογιστές θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά θα εξαφανιστούν στη «συλλογική μας συνείδηση», σύμφωνα με το Forbes.
Πιο υγιεινά τρόφιμα θα είναι διαθέσιμα με τη βοήθεια «έξυπνων» συσκευών και ενός διεθνούς συστήματος κατηγοριοποίησης που θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τη διατροφική τους αξία.
«Θα φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας και τον πλανήτη», είπε η Πέρλροθ, καθώς αντιλαμβανόμαστε πόσο πραγματικά κοστίζει, τόσο σε εμάς όσο και στον πλανήτη, το να ζούμε σε μεγάλα σπίτια, να οδηγούμε μεγάλα αυτοκίνητα και να τρώμε ό,τι θέλουμε.
Πηγή: Reuters