Αθλητικά
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 11:33

Εκτός ν/σ η ρύθμιση για Βοτανικό

Δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τους ημιυπαίθριους η ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση σε Λ.Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τους ημιυπαίθριους η ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση σε Λ.Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έφερε το νομοσχέδιο στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Περιβάλλοντος χωρίς τη ρύθμιση για το γήπεδο στο Βοτανικό, και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σχετικό αίτημα του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επίσημα κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι κύριο σημείο διαφωνίας είναι η έναρξη της κατεδάφισης της Λεωφόρου πριν ολοκληρωθούν τα έργα στο Βοτανικό, κάτι που δεν δέχεται σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός.

«Πάγια θέση μας είναι ότι πριν καν εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου όσο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού», ξεκαθάρισε η πλευρά του Παναθηναϊκού, η οποία ζητεί παράλληλα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες ανέγερσης του νέου γηπέδου.

«Το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού το έχουμε λύσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, το γήπεδο θα γίνει στο Βοτανικό, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να βρουν τον τρόπο ώστε άμεσα να υλοποιήσουν τη ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή και θα προβλέπει χαμηλότερο συντελεστή δόμησης», είχε δηλώσει για το θέμα η κ. Μπιρμπίλη.