Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 12:09

Ευρωζώνη: «Αλμα» της βιομηχανικής παραγωγής

Αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο ετών.

Αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο ετών, ενισχύοντας την αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Eurostat, η παραγωγή στα 16 κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο και κατά 4,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2009. Η ετήσια άνοδός της ήταν η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2008.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αμετάβλητη παραγωγή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και για αύξησή της κατά 2,7% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας αναμένεται να εντείνουν τις προσδοκίες για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από τη στασιμότητα που καταγράφηκε τους τρεις τελευταίους μήνες του 2009.