Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 09:28

ΗΠΑ: Σε επίπεδα – ρεκόρ οι κατασχέσεις κατοικιών

Αύξηση 16% εμφάνισαν οι αγωγές για κατάσχεση κατοικιών στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι κατασχέσεις από τις τράπεζες ανήλθαν σε επίπεδα – ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της RealtyTrac.

Αύξηση 16% εμφάνισαν οι αγωγές για κατάσχεση κατοικιών στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι κατασχέσεις από τις τράπεζες ανήλθαν σε επίπεδα – ρεκόρ, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διαμορφώθηκε το Μάρτιο στο 9,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της RealtyTrac, 932.234 κατοικίες, ή μία σε κάθε 138 κατοικίες, έλαβε ειδοποίηση πλειστηριασμού ή κατασχέθηκε από τράπεζες. Το Μάρτιο, οι αγωγές για κατάσχεση αυξήθηκαν κατά 8%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε να καταγράφει τα εν λόγω στοιχεία η εταιρεία.

Οι κατασχέσεις από τράπεζες ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο στις 257.944, ενώ οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί αυξήθηκαν στις 369.491, φτάνοντας επίσης σε επίπεδα – ρεκόρ.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κατασχέσεων καταγράφηκαν στη Νεβάδα, όπου μία στις 33 κατοικίες έλαβε ειδοποίηση πλειστηριασμού, ποσοστό σχεδόν τετραπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο.

Η RealtyTrac εκτιμά ότι οι κατασχέσεις από τράπεζες θα ξεπεράσουν φέτος το ένα εκατομμύριο και οι αγωγές για κατάσχεση τα τέσσερα εκατομμύρια, για να αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη χρονιά.