Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 14:00

EuroCup: Δεν υπάρχουν φαβορί λέει ο Ζούρος

Ο Πανελλήνιος καλείται να δώσει συνέχεια στην φετινή ευρωπαϊκή του υπέρβαση, ενόψει του φάιναλ - φορ του EuroCup, με τον Ηλία Ζούρο να υπόσχεται ότι οι «Ολυμπιονίκες» θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ο Πανελλήνιος καλείται να δώσει συνέχεια στην φετινή ευρωπαϊκή του υπέρβαση, ενόψει του φάιναλ - φορ του EuroCup, με τον Ηλία Ζούρο να υπόσχεται ότι οι «Ολυμπιονίκες» θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ο τεχνικός των «Ολυμπιονικών», Ηλίας Ζούρος, μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για...

... τα φαβορί του φετινού φάιναλ φορ του EuroCup:

«Κάποιοι λένε ότι φαβορί είναι η Βαλένθια, κάποιοι άλλοι λένε για την Μπιλμπάο. Δεν υπάρχει φαβορί. Ελπίζω να είμαστε εμείς η ομάδα που θα κατακτήσει το EuroCup. Αν δεν πιστεύεις, καλύτερα να μένεις σπίτι σου. Εμείς δεν έχουμε μάθει να τα παρατάμε, θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Οι Ελληνες είναι μαχητές, σαν λαός από τη φύση τους είναι πεισματάρηδες και θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Οι Μπιλμπάο και Βαλένθια έχουν μια μπασκετική φιλοσοφία διαφορετική, καθώς παίζουν σε ένα πιο γρήγορο πρωτάθλημα και παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό, αλλά σε τέτοια παιχνίδια άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Εμείς λέμε πως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν τύχη.

Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει περισσότερο από όλα σε τι μέρα θα βρεθείς. Οι μεγάλες προσωπικότητες παίζουν σημαντικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια κι εμείς έχουμε αποδείξει πως έχουμε και μεγάλους παίκτες αλλά και μεγάλες προσωπικότητες στην ομάδα. Δεν έχει καμία σημασία το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά ούτε και τι μπάτζετ έχει η κάθε ομάδα».

... τον ημιτελικό κόντρα στην Βαλένθια:

«Η Βαλένθια έχει πολύ μεγάλο επιθετικό ταλέντο και είναι καταπληκτική στο ανοιχτό γήπεδο. Εάν μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δηλαδή να μη δεχτούμε πολλούς αιφνιδιασμούς, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο στόχο μας, που είναι η πρόκριση στον τελικό».

... την ανάδειξή του ως κορυφαίος προπονητής στο φετινό EuroCup:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου. Η δουλειά όμως που γίνεται είναι ομαδική και γι' αυτόν το λόγο στο βραβείο αυτό έχουν μερίδιο όλοι στην ομάδα. Εχουν πολύ μεγάλη συνεισφορά στο ότι βγήκα κορυφαίος προπονητής».

... την εξαιρετική πορεία των «Ολυμπιονικών» στην διοργάνωση:

«Στην αρχή της χρονιάς στόχος μας ήταν να φτάναμε στο ίδιο σημείο με πέρυσι, δηλαδή στους ''16'' και από εκεί και πέρα να παλεύαμε για κάτι καλύτερο. Το να καταξιωθείς και να φτάσεις στο φάιναλ φορ είναι σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να διατηρείσαι σε αυτό το επίπεδο. Να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και τα επόμενα χρόνια και να διατηρήσουμε το καλό όνομα που έχουμε φτιάξει στην Ευρώπη.

Η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία που είχε έως τώρα. Να είναι δηλαδή πολύ ανταγωνιστική, να έχει το πάθος που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια και φυσικά από τη στιγμή που συμμετέχουμε σε αυτό το φάιναλ φορ θα θέλαμε πολύ να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

... το αν υπήρξε κάποιο κομβικό παιχνίδι στη διάρκεια της σεζόν:

«Η νίκη μας στο Νανσί ήταν κομβικό σημείο. Η εμφάνισή μας με την Μπάμπεργκ, που μας έδωσε την πρόκριση, ήταν κι αυτό κομβικό σημείο. Υπήρχαν κάποια παιχνίδια που μας έδειχναν ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα και αυτά τα δύο ήταν τα σημαντικότερα».

... την καθοριστική συμβολή της διοίκησης:

«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο κ. Κυριακού και τον γενικό διευθυντή της ομάδας κ. Φιλιππούση που έχουν βοηθήσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα και κάνουν τη δουλειά μας πιο εύκολη».

... τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Πανελλήνιος, αλλά και τους παίκτες που δεν φαίνονται και τόσο:

«Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε μόνο όσους βάζουν τους πόντους. Σε κάθε παιχνίδι έχουμε κάποιον που βάζει αρκετούς πόντους, αλλά παράλληλα υπάρχουν παίκτες που παίζουν εξαιρετική άμυνα, άλλοι που παίρνουν τα ριμπάουντ και η αλήθεια είναι πως μόνο με το σκοράρισμα δεν γίνεται να κερδίσεις. Ολοι οι παίκτες έχουν συμβάλει στο να φτάσει ο Πανελλήνιος στο φάιναλ φορ».

Πηγή: www.gazzetta.gr