Αθλητικά
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 17:26

Χαρούμενος για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ο Κλέιζα

Ο Λίνας Κλέιζα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκα, με τον Λιθουανό φόργουορντ του Ολυμπιακού να τονίζει πως η σχετική διάκριση ανήκει και στους συμπαίκτες του.

Ο Λίνας Κλέιζα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκα, με τον Λιθουανό φόργουορντ του Ολυμπιακού να τονίζει πως η σχετική διάκριση ανήκει και στους συμπαίκτες του.

Ο 25χρονος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», που στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μέτρησε σε 20 αγώνες 17.3 πόντους κατά μέσο όρο (80,9% βολ., 54,4% δίπ. και 35,4% τρίπ.) θα λάβει το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» στο επικείμενο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Παρίσι.

Ο άσος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε παράλληλα τρίτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης (σ.σ 6.4 ανά αναμέτρηση), ενώ αποτέλεσε έναν εκ των μόλις έξι παικτών που ξεπέρασαν το χρονικό φράγμα των 600 λεπτών συμμετοχής.

Μάλιστα ο Λιθουανός φόργουορντ των Πειραιωτών, που σε 19 από τις 20 αναμετρήσεις της διοργάνωσης μέτρησε διψήφιο αριθμό πόντων, αποτελεί πλέον τον δεύτερο νεότερο πρώτο σκόρερ που γίνεται κάτοχος του σχετικού βραβείου μετά τον Ντρου Νίκολας. Ο Αμερικανός σούτινγκ-γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε πάρει τον τίτλο την σεζόν 2005-06 όντας 24 ετών, με την φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την προσωπική του διάκριση το... «πολυβόλο» του Ολυμπιακού, τόνισε: «Δεν είχα σκοπό να κερδίσω αυτό τον τίτλο, αλλά σε μια τόσο καλή ομάδα με τόσους ταλαντούχους παίκτες είναι πιο εύκολο να το πετύχεις. Ο Ολυμπιακός έχει χαρισματικούς γκαρντ που κάνουν τη δουλειά όλων πιο εύκολη και πιο απλή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά αυτό το τρόπαιο δεν ανήκει μόνο σε μένα. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και επίσης ανήκει σΆ όλους τους συμπαίκτες μου».

Συνεχίζοντας, αφιέρωσε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στον αδικοχαμένο πρώην «ερυθρόλευκο», Αλφόνσο Φορντ: «Αυτό το βραβείο είναι πιο σημαντικό γιατί φέρει το όνομα ενός παλιού παίκτη του Ολυμπιακού, του Αλφόνσο Φορτ. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα μεγάλο κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θέλω να αφιερώσω το τρόπαιο στη μνήμη του».

Ο πρώην ΝΒΑερ αποτελεί πλέον τον δεύτερο παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού που γίνεται κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου μετά τον Αμερικανό γκαρντ, Αλφόνσο Φορντ, την σεζόν 2001-02: «Δεν το ήξερα αυτό. Από τη μία, είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο, αλλά από την άλλη δεν είναι κάτι το πολύ σπουδαίο και σίγουρα μπορώ να το αλλάξω με το τρόπαιο της Ευρωλίγκα», σημείωσε ο Κλέιζα στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην επικείμενη αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού στο φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Παρίσι:«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε παρών στο Φάιναλ Φορ ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζουμε να το κάνουμε με στόχο να είμαστε έτοιμοι στο Παρίσι. Έχουμε πολύ σεβασμό για τις άλλες τρεις ομάδες και ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα δυο παιχνίδια, προκειμένου να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους».

Πηγή: www.gazzetta.gr