Πολιτική
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 22:28

Siemens: Στην εξεταστική η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου

Συναντήσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ στα υπουργεία τους επιβεβαίωσε η στενή συνεργάτιδα και γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου, καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο η κατάθεση της στενής συνεργάτιδας και γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία μίλησε για συναντήσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ στα υπουργεία τους.

Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου, η οποία κατήγγειλε απειλές για τη ζωή της από τον Ιανουάριο του 2008, στις προεκλογικές περιόδους πύκνωναν οι επαφές με τους υπευθύνους οικονομικών των δύο μεγάλων κομμάτων, είτε με πρωτοβουλία τους, είτε με πρωτοβουλία του Χριστοφοράκου.

Κατά την γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου όσα αναφέρονται ως τηλεφωνικές επαφές ή ραντεβού ισχύουν απολύτως.

Δήλωσε μάλιστα ότι από ό,τι θυμάται, ελάχιστα από τα ραντεβού εκείνα ακυρώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα καταρτισθεί ο τελικός κατάλογος των πολιτικών προσώπων, αλλά και λοιπών μαρτύρων.

Ένταση με αιχμή το C4I

Ένταση πυροδότησε η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία SAIC, προμηθεύτρια του συστήματος ασφαλείας C4I, προειδοποιώντας με καταγγελία της σύμβασης, αν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί με γενική δοκιμή του συστήματος.

Ειδικότερα, ο συντονιστής των βουλευτών της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας μίλησε «για γκάφα του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζοντας ότι «ομολογείται ότι όχι μόνο δεν έχει παραληφθεί το σύστημα, αλλά η σύμβαση της ΝΔ αφήνει στη νέα κυβέρνηση και περιθώριο χειρισμών, ώστε να απειλεί την SAIC με καταγγελία της σύμβασης».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης απάντησε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου «έκανε αυτό που δεν έκανε ο κ. Μαρκογιαννάκης κι οι υπόλοιποι υπουργοί της ΝΔ για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί από τις παράνομες τμηματικές παραλαβές των υποσυστημάτων και την τμηματική απελευθέρωση εγγυητικών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ