Πολιτική
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010 12:15

Αλ. Τσίπρας: Εγκληματικές πολιτικές από την κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την προσφυγή στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για άστοχους χειρισμούς και εγκληματικές πολιτικές επιλογές από τον Πρωθυπουργό.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την προσφυγή στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κάνοντας λόγο για άστοχους χειρισμούς και εγκληματικές πολιτικές επιλογές από τον Πρωθυπουργό.

«Είναι βέβαιο και προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστεις ευθύνες, αλλά στο σημείο 0, στο χείλος της κοινωνικής χρεοκοπίας, στην αγκαλιά του ΔΝΤ μας οδήγησαν οι άστοχοι χειρισμοί και οι εγκληματικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων έξι μηνών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος αναλυτικά στις ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας της καταλόγισε ότι:

- Αρνήθηκε να αναζητήσει οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή δανεισμού, έξω από τις περίφημες αγορές.

- Αρνήθηκε να διεκδικήσει την έκδοση ευρωομολόγου.

- Αρνήθηκε να διεκδικήσει απ ευθείας δανεισμό από την ευρωπαϊκή τράπεζα.

- Αρνήθηκε να συμμαχήσει με τις άλλες χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάλογα με τα δικά μας.

- Αρνήθηκε την έκδοση εθνικού ομολόγου, για εσωτερικό δανεισμό.

Κάνοντας εκτενέστατη αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου, έναντι της στήριξης αυτής, δεν είναι σαφείς και ξεκάθαρες στον ελληνικό λαό, δεν συζητήθηκαν και δεν πρόκειται να θα συζητηθούν στην Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων «που έφτιαξαν ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, στηριζόμενο στην υπερβολική κατανάλωση, στον εύκολο δανεισμό, στο εύκολο τζιράρισμα, στις μεγάλες ιδέες, στη διαπλοκή και στις μίζες».

Πρόσθεσε ότι είναι προφανές πως η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό το μοντέλο το έφτασε στα όριά του και έχει τεράστιες ευθύνες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι ώρες αυτές, είναι ώρες μεγάλης ευθύνης για την Αριστερά και τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί ένας νέος κοινωνικός και πολιτικός συνασπισμός που θα οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις, ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.