Αθλητικά
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 20:57

Σούπερ Λίγκα: ¶ρης-Ολυμπιακός 2-0

Γερά στη μάχη της πρώτης θέσης των πλέι οφ μπήκε ο ¶ρης, επικρατώντας δίκαια με 2-0 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σκόρερ και τα δυο γκολ των «κιτρίνων» ο Αμερικάνος επιθετικός Έντι Τζόνσον.

Γερά στη μάχη της πρώτης θέσης των πλέι οφ μπήκε ο ¶ρης, επικρατώντας δίκαια με 2-0 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» τέσσερις μέρες μετά την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που αποτελούσε τον μεγάλο φετινό τους στόχο, κατάφεραν να κρύψουν την απογοήτευσή τους και να πάρουν μια σπουδαία νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Παίκτης-κλειδί γι' αυτή τους την επικράτηση ο Έντι Τζόνσον, καθώς δικά του ήταν και τα δυο τέρματα των γηπεδούχων. Ο Αμερικάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 39' με κεφαλιά, μετά από όμορφη ενέργεια και σέντρα του συμπατριώτη του Φρέντι Αντού, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σφράγισε τη νίκη του ¶ρη, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο λάθος γύρισμα του Όλοφ Μέλμπεργκ για να περάσει και τον Αντώνη Νικοπολίδη και να σκοράρει προ κενής εστίας.

¶ριστο παιχνίδι από τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι οποίοι με ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο, πίεσαν εξ αρχής τον Ολυμπιακό, δεν τον άφησαν να κάνει το παιχνίδι του -εκτός ενός μικρούς διαστήματος στο δεύτερο ημίχρονο- και πήραν αυτό που ήθελαν.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν το 2-0 με την έναρξη σχεδόν της επανάληψης, όμως ο Νικοπολίδης απέκρουσε πέναλτι του Σέρχιο Κόκε, που είχε καταλογίσει ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας για ανατροπή του Αντού από τον Γκαλίτσιο.

Πάντως και ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες του και πιο συγκεκριμένα δυο δοκάρια. Το πρώτο στο 42', όταν Ραούλ Μπράβο επιχείρησε σέντρα σουτ από τα αριστερά, που προσπάθησε να απομακρύνει ο Μιχάλης Σηφάκης, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό του δοκάρι, ενώ το δεύτερο στο 52', όταν ξανά ο τερματοφύλακας του ¶ρη απέκρουσε σουτ εκτός περιοχής του Ματ Ντάρμπισιρ.

Σωστά γκολ του Μήτρογλου στο 55ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν ακάλυπτος όταν δέχθηκε την πάσα του Λούα Λούα.

Μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των πλέι-οφ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται ο ¶ρης με τρεις. Τελευταία η ΑΕΚ μόλις με ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις:

¶ρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Νταλί), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (74' Χαβίτο), Βανγκέλι

Ολυμπιακός: (Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (83' Γ.Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (46' Νταρμπισάιρ), Όσκαρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου