Αθλητικά
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 22:27

Α1 Μπάσκετ: Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός 60-80

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Κολοσσό (60-80), έφθασε τις 25 νίκες πετυχαίνοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του στην Α1 και περιμένει τον Πανιώνιο στα playoffs. Τους Ροδίτες περιμένει το Μαρούσι.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Κολοσσό (60-80), έφθασε τις 25 νίκες πετυχαίνοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του στην Α1 και περιμένει τον Πανιώνιο στα playoffs. Τους Ροδίτες περιμένει το Μαρούσι.

Οι «πράσινοι» είχαν στόχο και κίνητρο για να επιδιώξουν την νίκη απέναντι στον Κολοσσό και τα κατάφεραν περίφημα. Επιβλήθηκαν άνετα χάρη στην εμφάνιση τους στο δεύτερο ημίχρονο των «θαλασσί» και με το 25-1 έσπασαν το ρεκόρ νικών στην ιστορία της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε άριστα τη φροντ λάιν του. Ο Νίκολα Πέκοβιτς και ο Αντώνης Φώτσης τροφοδοτούνταν πολύ καλά και διατηρούσαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου (12-15, 10Ά).

Ο Κολοσσός μπορεί να πληγώθηκε από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, αφού δεν είχε ετοιμοπόλεμο τον Κώστα Χαρίστη, όμως κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πάρει το προβάδισμα χάρη στη δράση των περιφερειακών του. Οι Ροδίτες έτρεξαν σερί 12-2 και στα μέσα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκαν με 26-20.

Αιτία για την αδυναμία του Παναθηναϊκού να διατηρήσει το αβαντάζ που είχε ήταν τα πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν κάνει οκτώ παραπάνω επιθέσεις (εξαιτίας των περισσότερων επιθετικών ριμπάουντ και των λιγότερων λαθών τους), αλλά υπολείπονταν στο σκορ έχοντας 6/17 δίποντα και 1/6 τρίποντα.

Αυτή η κατάσταση ωστόσο δεν διατηρήθηκε για πολύ. Ο Ντρου Νίκολας με τρίποντο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (35-36) και έκτοτε οι «πράσινοι» δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κολοσσός έμεινε άποντος για περίπου έξι λεπτά (ο Παππάς έσπασε… το ρόδι με τρίποντο) και έτσι ο Παναθηναϊκός βρίσκοντας ρυθμό στο παιχνίδι του, έτρεξε σερί 19-3 (40-55, 18Ά).

Επειτα, το παιχνίδι είχε καθαρά τυπική διαδικασία με αμφότερους τους αντιπάλους να σκέπτονται τα playoffs. Ο Ομπράντοβιτς είδε όλους τους παίκτες του να αγωνίζονται και να επικυρώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάρριψη του καλύτερου ρεκόρ στο πρωτάθλημα με 25 νίκες.

Ο Κολοσσός ανανέωσε το ραντεβού με τους φίλους του για τη Δευτέρα όταν θα υποδεχθεί στο δεύτερο παιχνίδι των playoffs το Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός καλεί τους δικούς του οπαδούς να προσέλθουν στο ΟΑΚΑ την Πρωτομαγιά για την πρεμιέρα των playoffs με τον Πανιώνιο.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 35-36, 42-61, 60-80

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 4, Παντελιάδης 3, Αυγενικός, Δανάς, Ζάρας 8(2), Μανωλόπουλος 13(1), Ασημακόπουλος 5, Ντόζιερ 7, Παππάς 10(2), Τσάμης 4, Ληβισιάνος, Μοντς 6.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι, Τέπιτς 4, Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 7, Φώτσης 12(2), Γιασικεβίτσιους 7, Νίκολας 5, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 17, Καλάθης 6.

Πηγή: www.gazzetta.gr