Πολιτική
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 07:08

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών η σημερινή.

* Εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο: Είναι στο χέρι σου» θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Κέντρου Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά. Στόχος είναι να αναγνωρίσουν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά το δικαίωμα των παιδιών να μην υφίστανται σωματική τιμωρία.

* Στο εξωτερικό θα βρίσκεται έως τις 9 Μαΐου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του τα καθήκοντα του κ. Παπουτσή θα ασκήσει η αναπληρώτρια γραμματέας της Κ.Ο., Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη.

* Από σήμερα τροποποιήσεις των δρομολογίων λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 300, 301, 303, 304 Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου και τροποποίηση της διαδρομής του ενός εκ των δύο λεωφορείων που εκτελούν τα παραπάνω δρομολόγια στα τμήματα Κιάτου-Διακοφτού-Κιάτου, λόγω έργων.

* Σήμερα στη Νεάπολη Λάρισας, στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες, θα λειτουργήσει η καθιερωμένη λαϊκή αγορά του Σαββάτου, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας, λόγω της αυριανής αργίας της Πρωτομαγιάς.

* πό σήμερα αλλαγές στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Οι σημερινές αλλαγές είναι οι ακόλουθες:

1. Μεταξύ Αθήνας – Αλεξανδρούπολης – Αθήνας

Καταργούνται τα δρομολόγια IC 74 και IC 75.

2. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας. Καταργούνται τα δρομολόγια 504, 505, 604 και 605.

3. Μεταξύ Αθήνας – Οινόης – Αθήνας. Καταργούνται τα δρομολόγια 1528, 2530 και 2533.

4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Εδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας – Θεσσαλονίκης. Καταργούνται τα δρομολόγια 753 και 757.

5. Μεταξύ Πειραιά – Κιάτου – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας). Καταργείται το δρομολόγιο 4336, ενώ το δρομολόγιο 4337 θα πραγματοποιηθεί μέχρι το Σ.Σ. Αθήνας.

6. Μεταξύ Αεροδρομίου– Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας). Καταργούνται τα δρομολόγια 4241, 4242, 4243, 4244, 4245 και 4246.

7. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας. Καταργούνται τα δρομολόγια 1586 και 1587.

8. Μεταξύ Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου – Τρίπολης. Καταργούνται τα δρομολόγια 1437, 1438, 1441, 1422.

9. Διεθνή δρομολόγια: Καταργούνται τα δρομολόγια 444 και 445 (Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη), το δρομολόγιο 463 (Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη) δεν θα εκτελεστεί στην ελληνική διαδρομή του, ενώ το δρομολόγιο 337 (Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη) στην ελληνική διαδρομή του (Ειδομένη – Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί από λεωφορεία.

* Συνεχίζουν τις τετράωρες στάσεις εργασίας οι δάσκαλοι.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον Δήμο Τεμένους θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 30 Απριλίου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2813-400-374 και 375 και στο Περιφερειακό Ιατρείο Προφήτη Ηλία στο τηλέφωνο 2810-871-289, υπεύθυνη κ. Σεραφειμίδου.

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) στα γραφεία της Ενωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65).

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συμμετάσχει σε συζήτηση όπου θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

* Στις 11 π.μ. στο Θέατρο Πολιτών (Παρασκευοπούλου και Δαμάστας) το 14ο Λύκειο Περιστερίου ανεβάζει για τα σχολεία το έργο του Ουΐλλιαμ Σαρογιάν με τίτλο: «Ε! Κανείς δεν είναι εκεί;», στο πλαίσιο του «Μαθητικού Θεατρικού Φεστιβάλ» του Δήμου Περιστερίου. Η ίδια παράσταση θα ανεβεί στις 8 η ώρα το βράδυ για το κοινό.

* Στις 12 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental» ομιλία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με θέμα: «Οι ευρυζωνικές υποδομές ως παράγοντας τεχνολογικής υπερπήδησης στην ψηφιακή εποχή», στο συνέδριο του Economist.

* Στις 12 το μεσημέρι εκδήλωση τιμής και μνήμης στον δημοσιογράφο, Αστέρη Στάγκο, συντάκτη της στήλης της «Νέας Γενιάς», υποστηρικτή και εμψυχωτή της γενιάς του 15% και 114, διοργανώνουν στη αίθουσα συνεδριάσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ).

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29) ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο ενημέρωσης του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αλί Μπαμπατζάν.

* Στις 3 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θεματική τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental». Στην ίδια συζήτηση θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.

* Στις 3:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

* Στις 3:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental», ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist «Meeting the challenges through leadership strategy».

* Στις 3:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental» κατ’ ιδίαν συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οικονομική κρίση - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Ενωση - Αριστερή προοπτική», διοργανώνεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και των προτάσεων-εκδοχών που έχουν καταθέσει 30 μέλη της Κ.Π.Ε. του Αριστερού Ρεύματος. Ομιλητές οι: Πάνος Λαφαζάνης (εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Χουντής (ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

* Στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο εγκαινιάζεται το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής (Περίπτερο 27-Αίθουσα 5) στο πλαίσιο της εκδήλωσης «15ο Τουριστικό Πανόραμα» που πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 2 Μαΐου.

* Στις 7 μ.μ. στην Κύπρο, συνάντηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργου Καρατζαφέρη με το πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Μεγαλόνησο.

* Στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη 1η παράσταση: Σχολές κλασικού, έντεχνου χορού (Χορός-Κίνηση L’ Essence du Ballet, Arabesque, Σχολή Χορού Ελενας Γερμανού, Σχολή Χορού Ελευθερίας Χαλικιά, Σχολή Χορού Ζωής Ιωακείμ, Σχολή Χορού Μελίνας Τροίζη, Έκφραση, Sorana Studio, Σχολή Χορού Κατερίνας Κοτρίδου, Master School of Dance), στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ορχηστρική τέχνη που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 7:30 μ.μ. στον Σκινέ Χανίων ενημερωτική ημερίδα για τον παθογόνο μύκητα phytophora cinnamomi, διοργανώνει η Νομαρχία Χανίων.

* Στις 9 μ.μ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) με τίτλο: «Ηλέκτρα -Σκηνική Σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών», μια παράσταση σε εξέλιξη σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Διάρκεια παραστάσεων έως την Κυριακή 23 Μαΐου.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη 2η παράσταση: Σχολές κλασικού, έντεχνου χορού (Σχολή Χορού Ασπας Φούτση, Σχολή Χορού Δήμου Θέρμης, Σχολή Χορού Βίκης Σιάνου, Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς, Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης, Χοροχώρος-Αργυρώ Τσαμπάζη, Σχολή Χορού Φύλλιδος Μαντζιάρη, Χοροτέχνη-Αλεξάνδρα Παπανδρέου, Σχολή Χορού Κατερίνας Κερβανίδου, Σχολή Χορού Μπέτυς Βυτινάρου), στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ορχηστρική τέχνη που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9:15 μ.μ. στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α', 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα εγκαίνια των κεντρικών εκθέσεων της PhotoBiennale 2010/21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση.

Πρωτομαγιά

* Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος στη χώρα, ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τους θερινούς μήνες για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

• Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

• Εάν είστε κυνηγός ή εκδρομέας, σεβασθείτε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση, σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

• Ποτέ μη σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

• Εχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

• Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

• Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

• Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

• Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο σας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Eνωση. Η χρήση του είναι επίσης δωρεάν, από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

* Από σήμερα 1η Μαΐου 2010 η έναρξη του λογιστικού προσδιορισμού της έκδοσης αποδείξεων για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου για τους πωλητές πετρελαίου, που ετέθη σε εφαρμογή την 1η Απριλίου 2010 με την ΠΟΛ 1036.

* Στα εγκαίνια της Παγκόσμιας Εκθεσης «World Expo 2010» στη Σαγκάη θα βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος θα παραστεί μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, και τους λοιπούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ε.Ε. Στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το περίπτερο της Ελλάδας, με θέμα «ΠΟΛΙΣ – Η ζωντανή πόλη». Θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση με τιμώμενη προσωπικότητα τον Μίκη Θεοδωράκη, κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Λογοθέτη με τίτλο: «Μίκης Θεοδωράκης – Η ελληνική ψυχή». Κατά την παραμονή του στη Σαγκάη ο κ. Πάγκαλος θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Κινέζο ομόλογό του και τις αρχές της πόλης.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα κρατικά νοσοκομεία, τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ματαιώνονται δρομολόγια τρένων. Θα κυκλοφορήσουν μόνο οι αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών.

* Λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ):

• Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, πλην του 604 που θα αναχωρήσει από Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας, καθώς και του 605 που θα εκτελέσει μόνο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα και θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη επίσης μετά τη λήξη της απεργίας.

• Καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 360, 361, 362, 363, 444 και 445, καθώς και τα υπόλοιπα διεθνή δρομολόγια στην ελληνική διαδρομή τους.

• Την ημέρα αυτή θα κυκλοφορήσουν μόνο οι οριζόμενες ως «Αμαξοστοιχίες Κοινωνικών Αναγκών». Πιο συγκεκριμένα:

1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας. Θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια 500 και 501.

2. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δικαίων – Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια 604/1684 μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δικαίων και 613 μεταξύ Δικαίων – Θεσσαλονίκης.

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης –Φλώρινας / Κοζάνης – Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια 741/765 και 766/746.

4. Μεταξύ Πειραιά – Κιάτου – Πάτρας – Καλαμάτας – Κιάτου – Πειραιά. Θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια 4302/IC20 και IC23/4337.

5. Μεταξύ Πειραιά – Αθήνας – Κορίνθου – ¶ργους – Τρίπολης – Κορίνθου – Πειραιά. Θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια 4316/424 & 421/4311.

• Τέλος, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας ούτε για τις αμαξοστοιχίες της ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

* Σειρά διμερών επαφών στη Σαουδική Αραβία, το Αμπου Ντάμπι και το Ντουμπάϊ θα πραγματοποιήσει από σήμερα έως την Τρίτη 4 Μαΐου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Την Πρωτομαγιά ο υπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρίγκιπα Salman κυβερνήτη του Ριάντ, τον πρίγκιπα Turki Al Faisal διευθυντή του Κέντρου Ερευνών King Faisal για Ισλαμικές Σπουδές και τον Abdulaziz Khoja υπουργό Πολιτισμού και Eνημέρωσης.

* Στις 5 π.μ. – 7 π.μ. χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς η Αττική στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

* Στις 10 π.μ. στο Μουσείο-Πολυτεχνείο στην Αθήνα η προσυγκέντρωση του Δικτύου Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

* Στις 10:30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη η απεγιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

* Στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ.

* Στις 11 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Κυριακή 2 Μαΐου

* Στο Αμπου Ντάμπι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Η.E.Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ερευνας.

* Στις 4 μ.μ. στο Σινέ ΦΙΛΙΠ (Θάσου 11, πλ. Αμερικής) η προβολή της ταινίας: «Ο Ψύλλος – The Flea», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σπύρου.