Αθλητικά
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 21:03

Α1 Μπάσκετ: Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι 72-87

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Πελεκάνο, το Μαρούσι επικράτησε του Κολοσσού με 87-72 στο Βενετόκλειο, έκανε το 2-0 στη σειρά με τους Ροδίτες και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Πελεκάνο, το Μαρούσι επικράτησε του Κολοσσού με 87-72 στο Βενετόκλειο, έκανε το 2-0 στη σειρά με τους Ροδίτες και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Όπως στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με τον Κολοσσό, έτσι και σήμερα το Μαρούσι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Ροδίτες και να πάρει από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ ώστε να τελειώσει πρόωρα τον πρώτο γύρο των playoffs.

Από την άλλη πλευρά οι Ροδίτες ήθελαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στην post season ώστε να στείλουν τη σειρά με τους «κιτρινόμαυρους» σε τρίτο παιχνίδι και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο στον ¶γιο Θωμά. ΠαρΆ όλα αυτά, ο Μιχάλης Πελεκάνος με τρία σερί τρίποντα στα μέσα της τέταρτης περιόδου «κλείδωσε» την πρόκριση του Αμαρουσίου στα ημιτελικά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετέτρεψε το... εύθραυστο 58-60 στο 30Ά σε 60-79 στο 35Ά, φτάνοντας τελικά στη δεύτερη νίκη επί των Ροδιτών.

Με μπροστάρη τον Λεβόν Κένταλ η ομάδα των βορείων προαστίων προηγήθηκε νωρίς- νωρίς 6-15, με τον Καναδό φόργουορντ να μετρά εφτά πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με τους Ροδίτες! Το Μαρούσι επέβαλε τον ρυθμό του, με τον Πελεκάνο να διατηρεί τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ασφαλείας διαμορφώνοντας το 10-19 στο 7Ά. ΠαρΆ όλα αυτά ο Κολοσσός δεν ήταν διατεθειμένος να ζήσει ξανά την... ψυχρολουσία του πρώτου ματς -όταν βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς- και με σερί 8-0 μείωσε σε 18-19 λίγο πριν από τη λήξη της περιόδου.

Το Μαρούσι άντεξε στην πίεση του Κολοσσού ενώ με αναπάντητους πόντους των Καϊμακόγλου, Πελεκάκου (τρίποντο) και Μαυροειδή (γκολ-φάουλ) προηγήθηκε με 23-29 πριν ο Καλάθης με δύο «κολλητά» τρίποντα στείλει τη διαφορά στο +9 (26-35), στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με +14 (28-42) με καλάθι του Μαυροειδή στο 16Ά δείχνοντας αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τη σειρά στη Ρόδο και να αποφύγουν το τρίτο ματς στην έδρα τους κόντρα στον Κολοσσό που προσπάθησε να βρει λύσεις από τις πρωτοβουλίες του Χάρις.

Τα δεδομένα για τους γηπεδούχους άλλαξαν στην τρίτη περίοδο. Με αντεπίθεση διαρκείας οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα μέσα του δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα ο Βασίλιεβιτς με 2/2 βολές έκανε το 56-55 στο 25Ά όμως το Μαρούσι απάντησε άμεσα στο «θαλασσί» ξέσπασμα αφού ο Καϊμακόγλου έστειλε το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 58-58 στο 27Ά πριν ο Κις... αποκαταστήσει την τάξη κάνοντας το 58-60 με 2/2 βολές.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν διατεθειμένοι να γκρεμίσουν ό,τι έχτιζαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Κολοσσό, ανέβασαν την άμυνά τους και με σερί 16-0 προηγήθηκαν με 60-76 στα μέσα της τέταρτης περιόδου! Ο Πελεκάνος με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +13 (60-73) για το Μαρούσι στα -5'25'' ενώ ο ίδιος παίκτης όπλισε και εκτέλεσε (δις) πίσω από τα 6.25μ., κάνοντας το 60-79 και «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση του Αμαρουσίου στα ημιτελικά των playoffs, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-49, 58-60, 72-87

Πηγή: www.gazzetta.gr