Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μας δίνει ένα απάνεμο λιμάνι, για να μπορέσουμε να ρίξουμε τις δυνάμεις μας στις μεγάλες τομές που χρειάζονται παντού, τόνισε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΠΕ.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μας δίνει ένα απάνεμο λιμάνι, για να μπορέσουμε να ρίξουμε τις δυνάμεις μας στις μεγάλες τομές που χρειάζονται παντού.
Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΠΕ με χορηγό τη Ναυτεμπορική, υπογραμμίζοντας πως «δεν κάνει πίσω ούτε βήμα».
«Χτες γύρισε μια σελίδα στην ιστορία της χώρας. Λάβαμε αποφάσεις για να προστατέψουμε τη χώρα από μείζονες κινδύνους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
«Νομίζω πως έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα αρκετά τρομολαγνικά σενάρια μαζί με τον τρόμο των spreads, ώστε να μην χρειάζεται να σας περιγράψω τι θα συνέβαινε χωρίς το μηχανισμό αυτό», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «βεβαίως, η ενεργοποίηση του μηχανισμού συνεπάγεται αναπόδραστα πρόσθετες προσπάθειες και θυσίες».
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε ώστε οι θυσίες αυτές να πλήξουν όσο λιγότερο γίνεται τους πλέον αδύναμους και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν την κρίση με τη μεγαλύτερη ανασφάλεια.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, με την κάλυψη των δανειακών αναγκών του κράτους μέσω του μηχανισμού, η κυβέρνηση θα έχει το χρόνο να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να μην βρεθεί ποτέ ξανά στις συνθήκες αυτές.
«Εδώ είναι η ευθύνη όλων μας. Πρωτίστως της κυβέρνησης, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας», σημείωσε.
«Θα είμαι πάντα μπροστά, θα είμαι πάντα πρώτος στη μάχη, αλλά δεν θα τα καταφέρω, η χώρα δε θα τα καταφέρει, χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας ενεργή συμμετοχή, αν η αναγέννηση της Ελλάδας δε γίνει υπόθεση όλων μας, του καθενός μας», υπογράμμισε.
Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα του φιλότιμου και του καθήκοντος, η ώρα της αφύπνισης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, του κάθε συνειδητοποιημένου και υπεύθυνου πολίτη, «του δημοσίου υπαλλήλου που παρά την περικοπή του μισθού του θα προσπαθήσει να κάνει όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά του για να βοηθήσει τη χώρα του και το κράτος να γίνουν καλύτερα» και «του επιχειρηματία που θα σκεφτεί πως το μέλλον του δεν περνά μόνο από την ατομική του ευημερία, αλλά και από την ευημερία της κοινωνίας».
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε, τέλος, ότι παρά την οικονομική στενότητα η κυβέρνηση θα επενδύσει στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες διότι με τη βοήθειά τους μπορούν να καταπολεμηθούν διαχρονικά προβλήματα όπως η εισφοροδιαφυγή, η σπατάλη, η αδιαφάνεια και η γραφειοκρατία.