Πολιτική
Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 18:53

Αλ. Παπαρήγα: Δεν θα συνδράμουμε την κυβέρνηση υπέρ του κεφαλαίου

Την αντίθεση του κόμματός της στα προωθούμενα μέτρα στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ επανέλαβε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Την αντίθεση του κόμματός της στα προωθούμενα μέτρα στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ επανέλαβε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Εμείς δεν πρόκειται να σας συνδράμουμε για να βγει το κεφάλαιο από τα αδιέξοδά του. Για μας, εγγύηση Δημοκρατίας είναι ο λαός, οργανωμένος με πρόγραμμα πάλης, με κατεύθυνση, με αντοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως το ζήτημα της αλλαγής τάξης στην εξουσία είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα ανεξάρτητα αν υποκειμενικά αυτή τη στιγμή έχουν ωριμάσει όλες οι προϋποθέσεις.

«Ο λαός, με την πλειοψηφία του, μπορεί να αλλάζει τους νόμους. Και πρώτα αλλάζουν οι νόμοι στην κοινωνία και μετά γίνονται νόμοι ... Αυτός που θα επιβάλλει την πραγματική δημοκρατία είναι ο λαός, όχι το ΚΚΕ. Ο ορίζοντας είναι ανοιχτός και δεν πρόκειται να μας κάνετε να διστάσουμε ή να δειλιάσουμε».

Η κ. Παπαρήγα αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αναγέννηση της Ελλάδας μετά το σκληρό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με ΕΕ και ΔΝΤ. Όπως ανέφερε, με βάση την εαρινή έκθεση της ΕΕ, μέχρι το 2011 το δημόσιο χρέος της ευρωζώνης, θα έχει αυξηθεί κατά 20% και γενικότερα της ΕΕ κατά 22%. «Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι πολύ μικρή στο χρέος της ευρωζώνης. Πώς, λοιπόν, θα αναγεννηθεί η Ελλάδα; Κι επιπλέον όταν υπάρχει πρόβλεψη ότι στην ευρωζώνη θα είναι κοντά μείον 2% το κόστος των μισθών. Δηλαδή δεν μετέχει το κόστος στα προβλήματα της ευρωζώνης, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Και θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να δεχθεί θυσίες για να ανακάμψει;».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι αν δεν σκύψει το κεφάλι, σε δύο-τρεις μήνες δεν θα έχει το κράτος να πληρώσει συντάξεις: «Πόσο είναι το κόστος των μισθών και των συντάξεων; 26 δισ. Πόσο είναι τα κρατικά έξοδα; 15 δισ. Σύνολο, στρογγυλλοποιημένα 42 δισ. Τι προβλέπετε ότι θα εισπράξετε; 54 δισ. Γιατί θα γίνει στάση συντάξεων;» ανέπτυξε τον συλλογισμό της η κυρία Παπαρήγα επαναλαμβάνοντας ότι βασίζεται στην «ταμειακή λογική» της κυβέρνησης.

«Να πείτε: Θέλουμε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με το οποίο θέλουμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό, όντως, είναι ένα πολύ λογικό πρόγραμμα» συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ