Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 09:17

RBS: Συρρίκνωση ζημιών το α’ τρίμηνο

Μικρότερες ζημίες εμφάνισε η Royal Bank of Scotland το πρώτο τρίμηνο χάρη στη μείωση των «κακών» δανείων τη στιγμή που η βρετανική οικονομία εξήλθε της ύφεσης. οι καθαρές ζημίες της μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Βρετανίας συρρικνώθηκαν στα 248 εκατ. στερλίνες.

Μικρότερες ζημίες εμφάνισε η Royal Bank of Scotland το πρώτο τρίμηνο χάρη στη μείωση των «κακών» δανείων τη στιγμή που η βρετανική οικονομία εξήλθε της ύφεσης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι καθαρές ζημίες της μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Βρετανίας συρρικνώθηκαν στα 248 εκατ. στερλίνες (363 εκατ. δολ.) από 902 εκατ. στερλίνες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι επιβαρύνσεις μειώθηκαν στα 2,68 δισ. στερλίνες από 3,1 δισ. στερλίνες το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

«Η οικονομική ανάκαμψη ωφελεί τους πελάτες μας και γι’ αυτό και εμάς τους ίδιους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Στίβεν Χέστερ. «Έχουμε γνώση των οικονομικών ανισορροπιών, που πρέπει να αντιμετωπισθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, και του κινδύνου συγκεκριμένων γεγονότων – όπως αυτά που επηρεάζουν την Ελλάδα – με τον σχετικό κίνδυνο της διάχυσής τους», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η RBS είναι η μοναδική εισηγμένη βρετανική τράπεζα που εξακολουθεί να εμφανίζει ζημιές, μετά την ανακοίνωση της Lloyds Banking Group τον περασμένο μήνα ότι επέστρεψε στην κερδοφορία.