Πολιτική
Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 14:27

ΝΔ: Τα νέα μέτρα ενισχύουν τις πληθωριστικές πιέσεις

Η αύξηση του πληθωρισμού επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις της ΝΔ για το εφαρμοζόμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής, χωρίς ακόμα καν να έχουν υλοποιηθεί τα νέα μέτρα, παρατηρεί εκ μέρους της ΝΔ ο Χρ. Σταϊκούρας και κάνει λόγο για «δέσμη μέτρων που συρρικνώνει καθοριστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών».

Η αύξηση του πληθωρισμού επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις της ΝΔ για το εφαρμοζόμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής, χωρίς ακόμα καν να έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα που απορρέουν από τη συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης, παρατηρεί εκ μέρους της ΝΔ ο Χρ. Σταϊκούρας και κάνει λόγο για «δέσμη μέτρων που συρρικνώνει καθοριστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών».

Ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι «τα απανωτά πακέτα μέτρων αύξησης της φορολογίας, και κυρίως της έμμεσης φορολογίας, έχουν επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, καθώς, σε συνδυασμό με την περιοριστική εισοδηματική πολιτική, ροκανίζουν τα εισοδήματα, στεγνώνουν την αγορά, διογκώνουν την ανεργία, παραλύουν την ψυχολογία της κοινωνίας και ενισχύουν τις πληθωριστικές πιέσεις».