Αθλητικά
Κυριακή, 09 Μαΐου 2010 21:02

Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Το λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Μουσλίμοβιτς ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό και έκανε το μεγάλο βήμα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Μουσλίμοβιτς ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό και έκανε το μεγάλο βήμα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φερνάντο Σάντος λόγω της απουσίας του Βλάνταν Ίβιτς αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα και να διαφοροποιήσει την 11αδα. Την θέση του Σέρβου μέσου πήρε ο Φιλομένο όπου τοποθετήθηκε δίπλα στον Μουσλίμοβιτς. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν πειράχθηκαν και πιο συγκεκριμένα, ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, ο Κοντρέρας δεξιά και ο Λίνο αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Σαβίνι. Στο χώρο του κέντρου οι Γκαρσία και Βιτόλο, με τον Βιερίνια να κινείται στην δεξιά πλευρά και τον Σορλέν αριστερα.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από την δική του πλευρά επέλεξε να παίξει με 4-2-3-1 και τους Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ζεβλάκοφ και αριστερά τον Ραούλ Μπράβο. Αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μελμπεργκ και Παπαδόπουλος. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μαρέσκα και Τοροσίδης. Στον άξονα ο Όσκαρ με τους Λούα-Λούα και Λεονάρντο να αγωνίζονται στα πλάγια δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή της επίθεση ο Ντάρμπισιρ.

Ονειρικό ξεκίνημα για την ομάδα του ΠΑΟΚ που βρέθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με 1-0 χάρη στο δωράκι του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας προσπάθησε να βρει κάποιον συμπαίκτη του, όμως το βολέ του κοντράρει στον Φιλομένο, η μπάλα φτάνει στον Μουσλίμοβιτς και εκείνος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κεραυνοβολεί την εστία του Ολυμπιακού.

Ο Δικέφαλος δεν κλείστηκε στο καβούκι του περιμένοντας τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν παιχνίδι. Σφυροκοπούσε και από τις δύο πλευρές δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην εστία του Νικοπολίδη. Η ομάδα του Σάντος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αν ο πρώτος επόπτης Δάλλας έβλεπε καλύτερα στο 23ο λεπτό και άφηνε τον «Μούσλι» να πετύχει τον στόχο του.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε προβλήματα στην αμυντική του γραμμή όμως προσπάθησε σε 2-3 περιπτώσεις να φτάσει στο γκολ. Πάντως αυτό που μένει ως εικόνα στο πρώτο ημίχρονο είναι πως οι δύο ομάδες παίζουν ανοιχτά και θα μπορούσαν να έχουν (πέρα από το γκολ του ΠΑΟΚ) αμφότεροι ευκαιρίες για γκολ.

Με τρελά κέφια ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Σάντος έδειχναν πιο ήρεμοι στις κινήσεις ους, αλλά και στις μεταβιβάσεις. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ο καθένας έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53ο λεπτό οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ με τον Βιερίνια. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ με τον Πορτογάλο να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη και στην συνέχεια στην αγκαλιά του.

Ο Μπάντοβιτς αποφάσισε να προσθέσει περισσότερος παίκτες στην επίθεση με τον Μήτρογλου να παίρνει την θέση του Μαρέσκα που δεν βοήθησε την γραμμή του κέντρου. Ο Σάντος έβαλε τον Μαλεζά βγάζοντας τον Σαβίνι. Ο Δικέφαλος του Βορρά ζητάει και δικαίως πέναλτι στη φάση του 57ο λεπτού με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Μέλμπεργκ ύστερα από σουτ του Φιλομένο. Όλος ο ΠΑΟΚ ξεσηκώθηκε για την απόφαση του Τάσου Κάκου με τον κόσμο με τις ιαχές του να ζητάει από τους παίκτες του Δικεφάλου να «τελειώσουν» τους «ερυθρόλευκους».

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (77Ά Φωτάκης), Κοντρέρας, Λίνο, Βιερίνια, Φιλομένο (86Ά Παπάζογλου), Σαβίνι (50Ά Μαλεζάς).

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Μαρέσκα (62Ά΄Μήτρογλου), Λουά Λούα (83Ά Παπαδόπουλος Γ.), Τοροσίδης.

πηγή: www.gazzetta.gr