Πολιτική
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 21:42

Γ. Παπανδρέου: Στόχος η εμπέδωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης

Την ανάγκη εμπέδωσης ενός κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την ανάγκη εμπέδωσης ενός κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το αίσθημα δικαιοσύνης είναι πάρα πολύ σημαντικό για να χτυπηθεί η ατιμωρησία, κάτι που αφορά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ προωθούν με αλλαγές και ανατροπές τις μεγάλες αλλαγές, αλλά με σταθερό δημοκρατικό τρόπο που εμπεδώνει το αίσθημα δικαίου και όχι την εύκολη κριτική.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός, όπως είπε, διαπίστωσε θετική ανταπόκριση σε πολλά θέματα. Διατήρησε, ωστόσο, ορισμένες επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα κριθούν στην πράξη.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση και δεν θα τις αντιμετωπίσει μικροπολιτικά.

Αναφερόμενος στην απουσία των επικεφαλής των κομμάτων της Αριστεράς από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ότι τις στιγμές που εμπεδώνονται οι δημοκρατικοί θεσμοί και η λειτουργία τους θα έπρεπε να ήταν παρόντες.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε, κατέθεσε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τα βήματα που θα γίνουν μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, τα θέματα που έθεσε αφορούσαν στην κοινωνική δικαιοσύνη, στο αίσθημα δικαίου, στο ασφαλιστικό, στα θέματα πρόνοιας, υγείας και παιδείας αλλά και στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα και την ανάγκη να προσελκυθούν επενδύσεις.

Για την απόφαση της ΕΕ σχετικά με το μηχανισμό στήριξης επεσήμανε ότι έκλεισε ένας κύκλος του αγώνα που έκανε η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Όπως ανέφερε, ο ευρύτερος μηχανισμός που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί βασίζεται στις ίδιες αρχές που βασίστηκε η στήριξη προς την Ελλάδα.

Κερδίσαμε, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τη μάχη της αξιοπιστίας και δικαιωθήκαμε, αν και με πολύ πόνο και σημαντικές απώλειες για την οικονομία και την κοινωνία. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι βγαίνουμε από μία κατάσταση πανικού η οποία κυριάρχησε τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ