Πολιτική
Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 17:29

Γ. Πεταλωτής: Καμία σκέψη για ανασχηματισμό

«Κυβερνήσεις συνεργασίας δεν πρόκειται να δεχτούμε, συναίνεση όμως και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων όχι απλώς τη δεχόμαστε, αλλά και την αποζητούμε», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Υπογράμμισε δε ότι δεν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, σημειώνοντας: «κυβερνήσεις συνεργασίας δεν πρόκειται να δεχτούμε, συναίνεση όμως και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων όχι απλώς τη δεχόμαστε, αλλά και την αποζητούμε».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι αν απαιτηθούν κι άλλα μέτρα θα σημαίνει ότι θα έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί και εάν αυτό θα συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης συνολικά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για περαιτέρω μέτρα».

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν «είναι επαρκή ώστε να βγούμε από την κρίση με βάση το πρόγραμμά μας», ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να «δουλέψει» κανέναν».

Σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία που πέρασε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Παπακωνσταντίνου παρατήρησε ότι «τον όρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σαφώς και δεν τον δεχόμαστε και θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε όλοι μας ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούμε ή όχι με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στο κράτος να μην χρεοκοπήσει».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη στα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ, υπάρχει πρόγραμμα για την τετραετή επιδότηση εισφορών με το οποίο έχουν προκηρυχθεί 40.000 θέσεις και για τη διετή επιδότηση εισφορών 25.000 θέσεις.

Επεσήμανε δε ότι για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα υπάρχουν 4.000 θέσεις και 50.000 θέσεις για τον εποχικό τουρισμό και ότι επίκειται δεύτερη δέσμη προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην καταβολή των αποζημιώσεων σε απολυμένους με δόσεις, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν σπρώχνει σε ανεργία, η οποία είναι «δυστυχώς» ένα φαινόμενο που υπάρχει, όπως είπε, και ότι έχει υποχρέωση να καλύψει τους ανέργους με συγκεκριμένους τρόπους και κάποιοι από αυτούς συμπεριλαμβάνονται στα παραπάνω προγράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ