Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 07:44

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός : Ισοπαλία και επεισόδια

Επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου σημάδεψαν τον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκού για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που έγινε χθες στην Κωνσταντινούπολη και ήταν η πρώτη ελληνοτουρκική αναμέτρηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά περίπου 15 Ελληνες φίλαθλοι, από ρίψεις αντικειμένων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν από τον αγώνα, όταν Τούρκοι οπαδοί υποδέχθηκαν με πέτρες τα πούλμαν της ελληνικής αποστολής, ενώ φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν καθίσματα προς τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, κατά την είσοδό τους στο στάδιο. Επίθεση με πέτρες δέχθηκε μετά τη λήξη του αγώνα και το λεωφορείο που μετέφερε τους Ελληνες δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Το κλίμα αμαυρώθηκε από μεμονωμένο περιστατικό, από περιορισμένη μερίδα φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πέταξαν καθίσματα προς την ελληνική και την τουρκική αντιπροσωπεία, οι οποίες χειροκροτούντο από τους φιλάθλους της τουρκικής ομάδας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης και πρόσθεσε : «Είδαμε κάποιες ακραίες εκδηλώσεις και από την πλευρά των Τούρκων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι αθλητικές διοργανώσεις για να υπονομευτεί το θετικό κλίμα που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο λαών.