Πολιτική
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 16:21

Γ. Πεταλωτής: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε συναντήσουμε μπροστά μας και για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στο ν/σ για την τροποποίηση των διατάξεων του «πόθεν έσχες».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε συναντήσουμε μπροστά μας και για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στο ν/σ για την τροποποίηση των διατάξεων του «πόθεν έσχες». «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι με τις τροποποιήσεις αυτές εισάγονται πλέον σκληρές διατάξεις που περιλαμβάνουν τη δήμευση περιουσιών πολιτικών προσώπων που αποδεδειγμένα υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», ενώ παράλληλα εκπίπτουν από το βουλευτικό τους αξίωμα, όσοι συμμετέχουν σε οφ σορ εταιρείες.

«Έτσι και με μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα της χώρας και καθιστούμε τον κάθε πολιτικό υπεύθυνο για τις πράξεις και τις παραλείψεις του, κατά τη διάρκεια του πολιτικού του βίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική βούληση για προανακριτικές επιτροπές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να διερευνήσει και να διερευνήσει και η δικαιοσύνη όπου είναι αρμόδια, οποιοδήποτε στοιχείο ποινικής παραβατικότητας προκύψει από τις εξεταστικές επιτροπές.

Σχετικά με το αν υπάρχει τρόπος αναδρομικότητας για αδικήματα που έχουν παραγραφεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει η σκέψη να διερευνηθούν τα αδικήματα αυτά σε άλλο επίπεδο, ώστε και για αδικήματα που φέρονται να έχουν παραγραφεί να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση.

«Ζήτημα προς διερεύνηση αποτελεί κάθε υπόνοια, καταγγελία και ένδειξη για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», τόνισε ερωτηθείς αν θα διερευνηθούν σπατάλες που έχουν διαπιστωθεί κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ