Πολιτική
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Ζεστό καιρό με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ.

Ζεστό καιρό με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς βροχές κατά τόπους. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 Μποφόρ. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)