Πολιτική
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά καλό καιρό προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά από το βράδυ στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο έως 7 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αρχικά καλό καιρό προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά από το βράδυ στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο έως 7 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός. Γρήγορα από τα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν 5 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από τα βορειοδυτικά. Στη νοτιοανατολική χώρα όμως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)