Πολιτική
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 09:16

Oμαλά η έναρξη των Πανελληνίων

Ομαλά ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται στην Ελληνική Γλώσσα. Oι απαντήσεις των θεμάτων και φέτος στο naftemporiki.gr.

Ομαλά ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται στην Ελληνική Γλώσσα. To θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν γραπτώς είναι η σημασία της αυτομόρφωσης.

Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας, τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων.

Σε δήλωσή της για την έναρξη των Πανελληνίων, η κ. Διαμαντοπούλου ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις προσπάθειές τους.

«Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή δεν είναι μια στιγμή. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για αυτούς που θέλουν και προσπαθούν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα για τις εξετάσεις να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που με συνέπεια και μεγάλη ευθύνη είναι κοντά στα παιδιά. Όπως και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου, που μέρες τώρα δουλεύουν μέρα νύχτα για την καλή οργάνωση των εξετάσεων».

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίζονται πάνω από 93.000 υποψήφιοι, εκ των οποίων 830 προέρχονται από εσπερινά Λύκεια. Χιλιάδες είναι και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Βρείτε και φέτος στο naftemporiki.gr τις απαντήσεις των θεμάτων καθόλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.