Αθλητικά
Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 10:51

Ολυμπιακός: Στο τραπέζι Κόκκαλης-Μαρινάκης

Έπειτα από έναν περίπου χρόνο ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ξεκινήσει τις επαφές, για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Έπειτα από έναν περίπου χρόνο ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ξεκινήσει τις επαφές, για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Οι δύο άνδρες τα είχαν πει και το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα φέρεται να τα είχαν βρει, όμως η συμφωνία τους δεν επήλθε, ενδεχομένως λόγω της πρόκρισης της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που απέφερε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΦΩΣ», Κόκκαλης και Μαρινάκης έχουν ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών και μάλιστα φαίνεται να υπάρχει προσέγγιση.

Όχι μόνο στο οικονομικό για τις μετοχές της ΠΑΕ αλλά, για την Καραϊσκάκης ΑΕ. Το ποσό που ακούγεται είναι της τάξεως των 90-120 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται αν μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και το «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι πάντως που είναι και το πιο πιθανό να ισχύει. Στις συζητήσεις που έχουν γίνει και συνεχίζονται έχει τεθεί και το θέμα των χρεών της ΠΑΕ, τα οποία και θα αναλάβει ο Μαρινάκης αν τελικά υπάρξει οριστική συμφωνία με τον Κόκκαλη.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η μισή Καραϊσκάκης ΑΕ ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μπορεί να διαπραγματευτεί την άλλη μισή. Σύμφωνα με όσα λέγονται ο Κόκκαλης δεν θέλει να δώσει το 50% που του έχει απομείνει, όμως ο Μαρινάκης αντιδρά μιας και η ΠΑΕ είναι ζημιογόνος επιχείρηση.

Οι επόμενες δύο μέρες αναμένονται καθοριστικές, αφού την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα. Μάλιστα, είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει και ενδιαφέρον από τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Σε ότι αφορά στον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού το πρώτο φαβορί παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενώ και ο Φατίχ Τερίμ συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες. Εκτός από τους δύο παραπάνω έχουν κατά καιρούς ακουστεί και προταθεί τα ονόματα των Χουάντε Ράμος και Λάζλο Μπόλονι. Τα πάντα ωστόσο, θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις του Κόκκαλη με τον Μαρινάκη.

Τις τελευταίες ώρες πάντως, ακούστηκε και το όνομα του Φερνάντο Σάντος μετά το διαφαινόμενο διαζύγιο του με τον ΠΑΟΚ. Οι φήμες θέλουν τον Πορτογάλο προπονητή να είναι μέσα στη λίστα με αυτούς που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί προς το παρόν.

Πηγή: www.gazzetta.gr