Πολιτική
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 19:18

Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για το τραμ

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή και βουλευτών της ΝΔ σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση για την κατασκευή του τραμ.

Τα στελέχη της ΝΔ έκαναν λόγο για απουσία συγκεκριμένου σχεδίου, για μη τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης που έχουν ως αποτέλεσμα το κόστος των έργων να υπερβαίνει κατά πολύ τους αρχικούς προϋπολογισμούς.

Ο κ. Βερελής διέψευσε τα περί σπατάλης για τα έργα που γίνονται παραπλεύρως της Πύλης του Ανδριανού τονίζοντας ότι δεν είναι, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ δύο δισ. αλλά μόλις 62 εκ δρχ και περιλαμβάνονται και οι μελέτες.

Πάντως τις έντονες αντιδράσεις των στελεχών της ΝΔ προκάλεσε η αναφορά του κ. Βερελή ότι μόλις τον Αύγουστο ενημερώθηκε για την σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων και για αυτό έγινε τότε η επαναχάραξη της γραμμής του τραμ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, κατέθεσε δύο συνημμένα έγγραφα της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με ημερομηνία 29/5/2001, στα οποία καταγράφονται οι ενστάσεις τους για διέλευση του τραμ από την Πύλη Αδριανού.

Πάντως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν πράγματι γνώριζε και από πότε για τα έγγραφα της αρχαιολογικής διεύθυνσης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μανώλης Στρατάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Νικήτα Κακλαμάνη ανέφερε ότι το κόστος ανά χιλιόμετρο του τραμ είναι 2,7 δισ. δρχ.