Κόσμος
Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 18:01

X. Κλίντον: Προσχέδιο συμφωνίας για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν

Σε συμφωνία για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης έχουν καταλήξει οι μεγάλες δυνάμεις, με τη συμμετοχή της Κίνας και τη Ρωσίας, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι το προσχέδιο θα παρουσιαστεί σήμερα σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σε συμφωνία για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης έχουν καταλήξει οι μεγάλες δυνάμεις, με τη συμμετοχή της Κίνας και τη Ρωσίας, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας ότι το προσχέδιο θα παρουσιαστεί σήμερα σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για ένα ισχυρό προσχέδιο με τη συνεργασία τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας», όπως ανακοίνωσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας. «Σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε αυτό το προσχέδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας σήμερα. Και επιτρέψτε μου να πω, κ. πρόεδρε, νομίζω ότι αυτή η ανακοίνωση είναι η πιο πειστική απάντηση στις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες η Τεχεράνη».

Χθες, το Ιράν υπέγραψε συμφωνία ανταλλαγής ουρανίου με την Τουρκία και τη Βραζιλία. Η συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή στην Τουρκία ελαφρώς εμπλουτισμένου κατά 3,5% ιρανικού ουρανίου με πυρηνικό καύσιμο εμπλουτισμένο κατά 20% από τις μεγάλες δυνάμεις.