Πολιτική
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 17:19

Γ. Πεταλωτής: Κανένας σχεδιασμός για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Διέψευσε για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή σχετική δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Διέψευσε για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή σχετική δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις, όπως αυτή ότι «η ανταγωνιστικότητα έχει άμεση σχέση με τη μείωση των μισθών». «Η κυβέρνηση έχει την άποψη ότι η ανταγωνιστικότητα έχει σχέση με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο, το κράτος και την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η μείωση των μισθών δεν είναι από τους σημαντικούς παράγοντες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με μια οικονομική κρίση που βάλλει περισσότερο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Σ. Καν ότι τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήταν δικές της προτάσεις και όχι της τρόικας, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν τις διεργασίες στην ελληνική οικονομία είχαν διαπιστώσει ότι γίνονταν διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε συγκεκριμένα ζητήματα.

«Εννοείται ότι δεν ήταν επιλογή μας και προγραμματικές μας δεσμεύσεις οι μειώσεις σε μισθούς, η περικοπή δώρων και όλες αυτές οι πολιτικές που φέρνουν σε δύσκολη θέση πολλούς εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Δ. Στρατούλης: Aναξιόπιστες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις

«Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις του κύριου Πεταλωτή ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα έχουν τόση αξία όση και οι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μείωνε τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις οποίες αθέτησε ''πριν ο πετεινός λαλήσει τρεις φορές''».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, καλώντας τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποκριτικές και αναξιόπιστες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην αυριανή γενική πανεργατική απεργία. Όλοι και όλες στους δρόμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ