Πολιτική
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 18:08

Επίσημη επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Λίβανο

Στη Βυρηττό μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Saad Hariri, προκειμένου να συμμετάσχει στο Αραβικό Οικονομικό Φόρουμ.

Στη Βυρηττό μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Saad Hariri, προκειμένου να συμμετάσχει στο Αραβικό Οικονομικό Φόρουμ.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ με τον επικεφαλής του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου, Walid Jumblatt, ενώ στις 9 θα έχει επαφές με επιχειρηματίες του Λιβάνου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού για αύριο Πέμπτη έχει ως εξής:

- 9:00 π.μ.: Τελετή υποδοχής του Πρωθυπουργού στο Κυβερνητικό Μέγαρο - Grand Serail

- 9:15 π.μ.: Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Saad Hariri

- 9:30 π.μ.: Συμμετοχή των δύο Πρωθυπουργών στο Αραβικό Οικονομικό Φόρουμ - Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου (Phoenecia Intercontinental Hotel), κατάθεση στεφάνου στον τάφο του πρώην Πρωθυπουργού, Rafic Hariri

- 12:00: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Michel Suleiman (Προεδρικό Μέγαρο)

- 1:00 μ.μ.: Συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Λιβάνου

- 1:45 μ.μ.: Δηλώσεις

- 2:00 μ.μ.: Γεύμα παρατιθέμενο από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Saad Hariri, προς τιμήν του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σημειώνεται τέλος ότι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 5.30 το απόγευμα, o Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μοhamed Hosny Mubarak.