Αθλητικά
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 23:17

Σούπερ Λίγκα: ¶ρης-ΠΑΟΚ 3-2

Ο ¶ρης ήταν καλύτερος από τον αδιάφορο ΠΑΟΚ στην αυλαία των πλει οφ και πήρε δίκαια τη νίκη και ταυτόχρονα την τρίτη θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Χορταστικό το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που είχε 5 γκολ.

Ο ¶ρης ήταν καλύτερος από τον αδιάφορο ΠΑΟΚ στην αυλαία των πλει οφ και πήρε δίκαια τη νίκη και ταυτόχρονα την τρίτη θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Χορταστικό το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που είχε 5 γκολ.

Με γκολ των Χαβίτο Κάμπορα και Μαλεζά(αυτογκολ) ο ¶ρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ μέσα στο Χαριλάου. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε δύο τέρματα με τους Παπάζογλου και Τσιρίλο είχε το μυαλό του στις καλοκαιρινές διακοπές που θα ξεκινήσουν από αύριο. Ο ¶ρης σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ πήρε την τρίτη θέση στα πλει οφ και το δεύτερο εισιτήριο για το Γιουρόπα λίγκ.

Με πολλές απουσίες και οι δύο μονομάχοι, ¶ρης και ΠΑΟΚ, αναμετρήθηκαν το βράδυ στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με όσα όπλα είχε στην φαρέτρα του επέλεξε να ξεκινήσει με τους Πέσκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Αράνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουλουχέρης και Ρονάλντο Γκιάρο. Στο χώρο του κέντρου οι Φερνάντες και Γκαρσία, με τους Αντού και Χαβίτο στις πτέρυγες και τους Κάμπορα και Μεριέμ στην επίθεση.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος αποφάσισε τελικά να αφήσει στον πάγκο τους Βιτόλο και Γκαρσία και να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής μέχρι και χθες. Ο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια με τον Αραμπατζή δεξιά και τον Σνάουτσερ αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Μαλεζά. Στο χώρο του κέντρου οι Σορλέν και Φιλομένο με τους Κουτσιανικούλη και Βιερίνια στις πτέρυγες και τους Παπάζογλου και Εντίνιο στην επίθεση.

Τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο δεν είναι και λίγο πράγμα. ¶ρης και ΠΑΟΚ πέτυχαν από δύο γκολ προσφέροντας ένα καλό θέαμα σε γενικές γραμμές χωρίς σκοπιμότητες και σκληρά μαρκαρίσματα, όπως είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Οι «κίτρινοι» έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Μεριέμ που έκανε άνω-κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ πήρε δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, όμως ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

Οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με αυτογκολ του Στέλιου Μαλεζά στο 11ο λεπτό. Ο Έλληνας αμυντικός θέλοντας να διώξει την μπάλα από τα καρέ του Κρέσιτς έπιασε την κεφαλιά, χωρίς πίεση και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Κενά σε άμυνα και κέντρο

Ο Δικέφαλος που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στον χώρο του κέντρου καθώς δεν υπήρχε ο παίκτης που θα βοηθούσε τον Σορλέν στον ανασταλτικό τομέα, μιας και ο Σάντος έβαλε τον Φιλομένο να παίξει στην θέση αυτή, ανέβασε ρυθμό. Πίεσε τον ¶ρη και στο 22Ά πέτυχε γκολ με τον Παπάζογλου.

Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο νεαρός που πανηγύρισε το γκολ κατά της πρώην ομάδας του ήταν σε καθαρή θέση οφ σαίτ με τον πρώτο βοηθό Χρήστο Ακρίβο να μην τον υποδεικνύει.

Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ ψηλά με σκοπό να εκμεταλλευτούν πιθανών λάθη των φιλοξενούμενων. Το σχέδιο του Κούπερ έφερε αποτέλεσμα με τον Χαβίτο στο 32ο λεπτό ύστερα από μαγική πάσα του Μεριέμ πέτυχε το γκολ και να βάζει και πάλι μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ο Ισπανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ¶ρη μετά από 35 αναμετρήσεις. Ο ¶ρης έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ με τον Κάμπορα. Λάθος του Βιερίνια ο Αργεντινός πίεσε τον Τσιρίλο που έκανε επίσης λάθος σουτ του Κάμπορά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς

Ο Δικέφαλος παίζοντας έξυπνα κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο. Στο 45ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης εκτέλεσε κόρνερ ο Πέσκοβιτς βγαίνει από την εστία του διώχνει την μπάλα με τον Φερνάντες να την σταματάει την μπάλα με το χέρι. Πέναλτι σφυρίζει ο Σταθόπουλος. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Τσιρίλο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τον Ιταλό να διανύει το μισό γήπεδο και να πέφτει στην αγκαλιά του Σάντος. Ο Τσιρίλο αφιέρωσε το γκολ στον Πορτογάλο που από αύριο δεν θα είναι στην Τούμπα και στις προπονήσεις του Δικεφάλου

Την απερισκεψία του Φερνάντες ζήλεψε ο Εντίνιο στο 62ο λεπτό. Ο Αντού προσπάθησε να περάσει την μπάλα μπροστά του με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να χρησιμοποιεί το χέρι του προκειμένου να κόψει τον αμερικανό επιθετικό. Ο Σταθόπουλος που ήταν δίπλα στην φάση έδωσε το πέναλτι. Ο Κάμπορα ανέλαβε να το εκτελέσει και 3-2 για τον ¶ρη.

Πηγή: www.gazzetta.gr